Austria. Prima pizza din lume cu aur de 24 de karate, preparată de un român

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Prima pizza din lume, cu aur de 24 de karate, se prepară la Veneţia şi e făcută de Robert, un român din Bucureşti.

Bucătarul stabilit în Veneţia de mai bine de 30 de ani şi-a dorit ca preparatul lui să fie diferit. Pe lângă mozzarella si roşii, pizzarul adaugă deasupra aur comestibil. Cei care vor să se bucure de un astfel de preparat excentric plătesc peste 90 de euro, informează Observator.

 

Vezi și 

 

Elveția. O româncă l-a falimentat pe un celebru chef, care i-a dat peste 160.000 euro din banii de la restaurante

 

Cariera lui Simon Adam, în vârstă de 35 de ani, a avut un început promițător. Însă acum, celebrul tânăr chef este judecat. Printre altele, se spune că și-a plătit iubita româncă și vizitele la bordel din banii companiei.

Fostul celebru bucătar Simon Adam nu s-a mai aflat ieri în fața aragazului, ci în fața tribunalului districtual din Winterthur, în cantonul Zürich din Elveția. El trebuie să răspundă pentru managementul ilicit al afacerilor, falsificarea documentelor, gestionarea defectuoasă și omisiunea contabilității. Anchetatorii susțin că ar fi comis toate infracțiunile de mai multe ori.

Procesul are loc în procedura prescurtată întrucât Adam recunoaște toate acuzațiile din rechizitoriu. Sentința lui a fost deja decisă: 20 de luni de închisoare cu suspendare. Procurorul și apărarea au convenit în prealabil asupra acestui lucru. Instanța trebuie acum să decidă dacă acceptă propunerea de hotărâre.

La începutul carierei sale, nu părea că se va termina așa. Cariera gastronomică a lui Simon Adam a fost excepțională: mai întâi „Tânărul Bucătar al Anului” în 2007, apoi în anul 2011 era bucătar-șef la restaurantul istoric Schloss Wülflingen din Winterthur ZH. Un an mai târziu, Adam a devenit independent și s-a dovedit că are o mână bună ca antreprenor.

Într-un timp foarte scurt și-a construit un imperiu gastronomic cu mai multe restaurante în Elveția. Ultima sa lovitură înainte de cădere a fost Smartfood Delivery: un serviciu de livrare în care mâncarea a fost adaptată planului personal de fitness. A avut și propria emisiune de bucătărie la televiziunea locală din Schaffhausen: „Give Adam Saures”. 

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel