Prima doamnă a Ucrainei: Războiul i-a furat copilăria fiului meu, iar acum, băiatul visează să devină soldat când va fi mai mare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Prima Doamnă a Ucrainei va fi invitată de onoare la discursul preşedintei CE despre starea Uniunii Europene
Prima Doamnă a Ucrainei va fi invitată de onoare la discursul preşedintei CE despre starea Uniunii Europene

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat ieri că invazia lui Vladimir Putin care continuă în țara sa, i-a furat copilăria fiului ei, iar copilul de nouă ani visează acum să fie soldat când va fi mai mare.

Într-un interviu acordat miercuri postului de televiziune NBC News, Zelenska - soția președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky - a declarat că fiul lor mic, Kyrylo, și-a pierdut orice interes pentru hobby-urile de care se bucura înainte de începerea războiului în februarie.

Prin intermediul unui translator, ea i-a spus lui Peter Alexander de la NBC că nu îl poate face să se întoarcă la "a face arte și științe umaniste". Când a fost întrebată ce vrea să se facă atunci când va fi mare, Zelenska a spus: 'Evident că vrea să fie soldat'.

 

Toți copii din Ucraina își doresc să devină soldați

 

Acum, a spus ea, la asta visează toți băieții ucraineni.

'Înainte de război, fiul meu obișnuia să meargă la ansamblul de dansuri populare. El cânta la pian. A învățat limba engleză. Bineînțeles că a participat la clubul sportiv', a spus ea.

Dar, după aproape cinci luni în care Ucraina a fost în război cu Rusia, 'singurul lucru pe care vrea [să-l învețe] sunt artele marțiale și cum să folosească o pușcă', a spus ea conform Daily Mail.

Zelenska s-a căsătorit cu soțul ei în 2003 și au împreună doi copii. Pe lângă fiul lor Kyrylo, ei mai au o fetiță de 18 ani, Oleksandra. Zelenska a depus jurământul în calitate de Primă Doamnă a Ucrainei după ce Zelensky a fost ales președinte în 2019.

 

Zelenska a vizitat America pentru a face un apel la Congresul SUA pentru mai multe sisteme de apărare antiaeriană

 

Interviul a fost acordat în contextul în care Zelenska a vizitat America în cadrul unei misiuni diplomatice la Washington DC pentru a face un apel direct la Congresul SUA pentru mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

Într-un discurs emoționant susținut miercuri, ea a făcut apel la aceste sisteme de armament pentru a salva "copiii în cărucioare" de la a fi uciși de rachetele rusești.

'Acestea sunt jocurile foamei ale Rusiei - vânătoarea de oameni pașnici', a spus Zelenska, în timp ce a afișat imagini cu un copil de trei ani care acum folosește proteze după ce a fost prins într-unul dintre atacurile nediscriminatorii ale Rusiei. 

'Ei nu vor transmite niciodată acest lucru la știrile lor. De aceea vi-l arăt aici. Vreau să mă adresez vouă nu ca o primă doamnă, ci ca fiică și mamă', a spus Zelenska. 'Un război terorist invaziv neprovocat și invaziv este purtat împotriva țării mele. 'Rusia ne distruge poporul', a adăugat ea. 

Ea a evocat, de asemenea, moartea foarte mediatizată a Lisei, o fetiță de patru ani care a fost ucisă săptămâna trecută într-un atac asupra orașului central Vinnytsia 

După ce a evidențiat atrocitățile comise de Rusia împotriva națiunii sale, ea a trecut la o pledoarie pentru mai multe arme. 

'Cer acum ceva ce nu aș fi vrut să cer niciodată. Cer arme... sisteme de apărare aeriană. Pentru ca rachetele să nu ucidă copii în cărucioare'. 

Ea a spus că armele nu vor fi folosite pentru 'a purta un război pe pământul altcuiva', ci pentru 'a-ți proteja casa și dreptul de a te trezi viu în acea casă'.  

'Ajutați-ne să oprim această teroare împotriva ucrainenilor', a spus Zelenska.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel