Prețuri scandaloase la un târg de Crăciun din Anglia: Zece lire pentru o ciocolata caldă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Prețuri scandaloase la un târg de Crăciun din Anglia: Zece lire pentru o ciocolata caldă / Foto: Unsplash
Prețuri scandaloase la un târg de Crăciun din Anglia: Zece lire pentru o ciocolata caldă / Foto: Unsplash

Oamenii au rămas foarte dezamăgiți și supărați din cauza unei piețe uriașe de Crăciun, despre care susțin că este o "jecmăneală". Aceștia au observat că lucrurile au devenit pur și simplu prea scumpe pentru majoritatea oamenilor obișnuiți în aceste zile, unii remarcând chiar că ar putea fi "mai ieftin să mergi în Germania" pentru a experimenta piețele lor de Crăciun.

Într-adevăr majoritatea piețelor de Crăciun din zilele noastre sunt destul de scumpe. Sunt pline până la refuz cu mâncare și băuturi scumpe, care par să devină din ce în ce mai scumpe în fiecare an.

Așadar dacă vreți să simțiți spiritul de sărbătoare în acest an, veți avea nevoie de un sold bancar considerabil și - probabil - de un loc de muncă care să vă facă imuni la criza costului vieții care a făcut ca totul să fie mult mai scump decât era deja oricum.

Piețele de Crăciun din Manchester se numără printre cele mai mari și mai bine populare și, de obicei, sunt pline până la refuz de localnicii și turiștii care vor să intre în spiritul festiv.

 

Târg de Crăciun lipsit de spiritul sărbătorilor, cu mâncare și băutură foarte scumpe

 

Cu toate acestea, o mulțime de oameni au observat că lucrurile au devenit pur și simplu prea scumpe pentru majoritatea oamenilor obișnuiți în aceste zile, unii remarcând chiar că ar putea fi "mai ieftin să mergi în Germania" pentru a experimenta piețele lor de Crăciun.

Pe lângă prețurile alimentelor și băuturilor, dacă veniți de mai departe, va trebui să plătiți și transportul sau hotelurile pentru a ajunge și a rămâne în zonă.

Prețurile pentru aceste două lucruri sunt foarte mari în acest moment, ceea ce face ca experiența să fie și mai inaccesibilă pentru oamenii obișnuiți.

O persoană a comentat că a fost "jefuită" atunci când a cumpărat două cești de cacao și a fost taxată cu 16 lire sterline. Ulterior, aceasta susține că prețul a crescut la 18 lire sterline.

O altă persoană a spus: "Am cheltuit aproape 20 de lire sterline pe un hotdog vegan și un sandviș cu carne de vită sărată care, apropo, arăta groaznic când era gătit."

Alții au susținut că situația s-a înrăutățit de la Covid-19, în timp ce înainte piețele erau pline de bibelouri de Crăciun și altele asemenea.

Altcineva a spus: "Nimic nu este deloc de Crăciun, înainte de Covid erau tarabe frumoase care vindeau ornamente de Crăciun, acum totul este mâncare și băutură, în principal 15 lire sterline pentru 2 căni de ciocolată caldă, cocktailuri 9 lire sterline pentru un bulgăre de zăpadă - doar lăcomie pură. Sunt foarte dezamăgit, cu siguranță nu mă voi mai întoarce în acest an sau în viitorul apropiat", a adăugat.

 

Părerile sunt împărțite

 

Adevărul simplu este că centrul orașului Manchester este plin de pub-uri minunate, unde prețurile băuturilor sunt mult mai puțin exorbitante, iar atmosfera nu este mai puțin festivă.

Un alt comentariu a spus: "Berea și mâncarea la prețuri exagerate, prea aglomerat și fără lucruri de Crăciun, doar același vin fiert și cârnați Aldi la prețuri exorbitante."

Merită să subliniem că nu toată lumea a avut parte de momente atât de neplăcute în piețe, alții lăudându-și experiența și spunând că s-au simțit foarte bine.

"Eu și fiica mea am avut o după-amiază minunată în piețele de Crăciun din Manchester. Ne-am plimbat pe la tarabe și am băut vin fiert, cafea cu lichior, am mâncat prăjituri vegane și bratwurst cald pe bază de plante și dulciuri. Ne-am simțit atât de bine", a spus cineva.

"Am avut o zi minunată în piața de Crăciun din Manchester, bani bine cheltuiți, o mulțime de idei de cadouri minunate", a spus un altul.

 

Prima Paradă de Crăciun din Manchester va avea loc duminică, 11 decembrie

 

Pat Karney, care este purtătorul de cuvânt pentru piețele de Crăciun din cadrul Consiliului municipal Manchester, a declarat: "Nu este nevoie de o piață de Crăciun: "Știm că nu toată lumea are banii necesari pentru a face risipă de bani pentru o ciocolată caldă sau Gluhwein, motiv pentru care oferta noastră de Crăciun nu se referă doar la piețele din acest an.

Centrul orașului este cel mai strălucitor în acest moment, cu faimosul nostru mare Moș Crăciun în Piața Sfântul Petru și cu un traseu fabulos de lumini de Crăciun care include globuri și stele de mers pe jos, pomi de Crăciun și o albină sclipitoare din Manchester - toate acestea sunt gratuite pentru a le descoperi și a se bucura.

Avem, de asemenea, un program fantastic de distracție gratuită pentru familii în fiecare weekend de acum până la Crăciun, cu o serie de Duminici festive magice finanțate în parteneriat cu partenerii de afaceri din centrul orașului și, într-o premieră festivă pentru oraș, prima Paradă de Crăciun din Manchester, care va avea loc duminică, 11 decembrie.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel