Președintele SUA, Joe Biden va participa la summitul Formatului București, găzduit de președintele Klaus Iohannis

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: presidency.ro
sursa foto: presidency.ro

Președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden va avea o intervenție la summitul Formatului București (B9) găzduit luni de președintele Klaus Iohannis.

Alături de președintele României, reuniunea este găzduită de președintele polonez Andrzej Duda.

Ceilalți șefi de state din Formatul București, precum și a secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg vor participa prin videoconferință. Alături de Joe Biden va participa și secretarul de stat american Antony Blinken.

Un tweet al președintelui României salută participarea oficialilor americani, a președintelui polonez, precum și a sevretarului general al NATO.

Programul Formatului București (B9)

 

Agenda reuniunii vizează pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, la 14 iunie 2021, cu accent special pe consolidarea relației transatlantice, a posturii aliate de descurajare și apărare pe Flancul Estic, precum și pe procesul de reflecție NATO 2030. Reuniunea va avea loc inclusiv în contextul recentelor evoluții îngrijorătoare de securitate din regiunea Mării Negre.

Formatul București (B9) este o inițiativă lansată de președintele României, Klaus Iohannis, și de președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianței: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria.

Primul Summit B9 a fost organizat la București, în noiembrie 2015. Reuniunile ulterioare la nivel înalt au avut loc la Varșovia (8 iunie 2018) și Košice (28 februarie 2019), relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel