Președintele american, Joe Biden, se simte „foarte bine" după ce a fost depistat pozitiv cu virusul Covid

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele american, Joe Biden, se simte „foarte bine" după ce a fost depistat pozitiv cu virusul Covid /  Sursa - Profimedia
Președintele american, Joe Biden, se simte „foarte bine" după ce a fost depistat pozitiv cu virusul Covid / Sursa - Profimedia

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid-19 și se izolează la Casa Albă.

Biden, în vârstă de 79 de ani, care este complet vaccinat și a primit de două ori vaccinul de rapel, are "simptome foarte ușoare" și va continua să își îndeplinească toate sarcinile, a declarat secretarul de presă Karine Jean-Pierre.

Președintele ia medicamentul antiviral Paxlovid, a adăugat aceasta conform BBC.

Într-un mesaj pe Twitter, Biden a spus că se simte "foarte bine" și că "se menține ocupat". Soția sa, prima doamnă, Jill Biden, a declarat că a fost testată negativ.

 

Președintele va continua să lucreze izolat până când va fi testat negativ

 

În conformitate cu protocolul Casei Albe, președintele va continua să lucreze izolat până când va fi testat negativ, a precizat Jean-Pierre - și va participa la întâlniri prin telefon și Zoom.

Coordonatorul Covid de la Casa Albă, Dr. Ashish Jha, a declarat că președintele era obosit, cu nasul curbat și tuse uscată.

El a spus că Biden s-a dus la culcare simțindu-se bine, dar nu a dormit bine și apoi a fost testat pozitiv joi dimineața.

Jean-Pierre va susține un briefing de presă alături de Dr. Jha la ora 14:00 ET (19:00 BST).

Unitatea medicală de la Casa Albă va informa toate persoanele apropiate președintelui în cursul zilei, a precizat dna Jean-Pierre, inclusiv orice membri ai Congresului sau membri ai presei care au fost cu dl Biden în timpul vizitei sale de miercuri în Massachusetts.

 

Prima doamnă Biden a declarat că a vorbit cu soțul său și că acesta "se simte bine"

 

"El se simte bine. Am făcut testul negativ în această dimineață. Îmi voi respecta programul. Conform directivelor CDC, mă țin mascată", a spus ea.

Biden, care este cel mai în vârstă președinte din istoria SUA și care împlinește anul acesta 80 de ani, a fost testat ultima dată negativ pentru Covid marți, a precizat Casa Albă.

Într-un memoriu adresat doamnei Jean-Pierre, medicul domnului Biden, Kevin O'Connor, a declarat că el a crezut că președintele va răspunde favorabil datorită faptului că a fost vaccinat complet și de două ori stimulat, adăugând că utilizarea timpurie a Paxlovidului a oferit "protecție suplimentară împotriva bolii grave".

Domnul Biden a fost considerat "apt pentru serviciu" și descris ca fiind "sănătos" și "viguros" de către doctorul O'Connor în timpul ultimei sale examinări fizice din noiembrie, potrivit CBS, partenerul american al BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel