Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine joi în România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine joi în România. Ea va fi primită, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, la ora 10.00. Cei doi oficiali au programate declarații comune de presă.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine joi în România, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Ursula von der Leyen va fi primită, la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis.

Cei doi oficiali au programate convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale, iar ulterior vor susține declarații comune de presă, potrivit Mediafax.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, luni, la invitaţia preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la o nouă rundă de consultări în format restrâns cu lideri globali aliaţi şi ai instituţiilor multilaterale, în contextul desfăşurării agresiunii militare nejustificate şi ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine joi în România

 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, transmis AGERPRES, Klaus Iohannis a menţionat măsurile concrete întreprinse de ţara noastră în sprijinul Ucrainei, cu referire la ajutorul în valoare de peste 3 milioane de euro, constând în donarea de echipament de protecţie, combustibil, alimente, apă şi medicamente.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat disponibilitatea ca România să servească în calitate de hub de distribuţie a asistenţei umanitare pentru Ucraina, valorificând poziţia sa de stat vecin, cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina, disponibilitate apreciată de liderii prezenţi.

La discuţiile de luni au mai participat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi, pentru prima dată în acest format, prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida. 

Apoi, marți, președintele Klaus Iohannis a discutat cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancțiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internațional de către Rusia.

„Am avut un apel consecvent cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancțiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internațional de către Rusia, care a dus la escaladarea gravă a situației de securitate în regiunea Mării Negre”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel