Presa din Italia după ce Şoşoacă i-ar fi sechestrat pe jurnalişti: „Goracci a riscat mai mult cu antivaccinista decât cu talibanii în Afganistan”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Senatoarea Diana Șoșoacă se află în mijlocul unui nou scandal, după ce ar fi refuzat să mai răspundă întrebărilor jurnaliștilor italieni de la Rai Uno pe motiv că ar fi filmat fără voia sa în cabinet. Presa din Italia dezbate pe larg acest subiect susținând faptul că Lucia Goracci, jurnalista postului naţional RAI trimisa canalului şi în Afganistan, a riscat mai mult cu „antivaccinista Șoșoacă decât cu talibanii”. 

„Printre țările cele mai afectate de cel de-al patrulea val de Covid-19, România are un procent destul de scăzut de persoane vaccinate în comparație cu alte țări europene. Lipsa de încredere în instituții și dezinformarea rampantă pe rețelele de socializare sunt doar câteva dintre cauzele care au încetinit procesul de vaccinare. În acest context, din cauza înregistrărilor repetate ale deceselor, interviul jurnalistei Rai, Lucia Goracci, cu senatoarea antivaccinistă Diana Iovanovici Șoșoacă s-a încheiat în cel mai rău mod posibil. Echipa Tg1 a fost răpită ore întregi și în ciuda intervenției Poliției, situația a ajuns sub control doar datorită intervenției ambasadei Italiei”, scrie rainews.it.

Vezi și Clipul cu Diana Șoșoacă, difuzat în Italia în această seară. Jurnalista Lucia Goracci: "INCREDIBIL! Ne-au sechestrat în birou" - VIDEO

Lucia Goracci a întrebat-o pe Șoșoacă despre gestionarea pandemiei în România.

„Rana este deschisă, iar politica pare mai întâi să nege morții, apoi să pună la îndoială pandemia, cerând un viitor proces de la Nürnberg. Tensiunea se ridică și confruntarea dialectică cedează la creșterea nervozității. Senatoarea încuie ușa - prezenți soțul ei și unii dintre colaboratorii săi - și sună la poliție: „Unii oameni mi-au pătruns în birou”. Goracci reușește să iasă și odată ce este afară le spune agenților totul, dar când se întoarce, situația se deteriorează”, mai scriu jurnaliștii italieni.

„M-a lovit soțul senatorului”, spune Goracci care se plânge de lipsa de apărare a polițiștilor, „în timp ce Șoșoacă face presiuni asupra polițiștilor: „Șterge toate imaginile””.

 

 

„România să-și ceară scuze pentru atacul grav”

 

„Răpirea” s-a încheiat opt ​​ore mai târziu datorită intervenției Ambasadei Italiei. 

Sindicatul jurnaliștilor de la RAI cere ca România să prezinte oficial scuze: „România să-și ceară scuze pentru atacul grav asupra corespondentului Rai Lucia Goracci și a colaboratorilor săi. Dacă Bucureștiul este încă Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple”, mai scrie rainews.it.

„Jurnalista Tg1, obișnuită cu scenariile de război, cu siguranță nu și-ar fi imaginat că va ajunge încuiată într-un birou din România, țară din UE, împreună cu alți trei membri ai echipei sale, și că va trebui să explice - ulterior - poliției române că singurul lor scop era să facă un interviu”, mai arată sursa citată.

Citește și De la ce a pornit scandalul Șoșoacă-Rai Uno: "I'm a very famous senator of Romania!" - VIDEO

Într-o declarație a Executivului de la Usigrai se precizează modalitățile episodului grav cu „o jurnalistă răpită în biroul unui senator antivaccinist în timpul unui interviu, lovită cu pumnii în fața polițiștilor care trebuiau să o protejeze și apoi percheziționați și reținuți ore în șir în secția de poliție. Ne așteptăm ca guvernul italian și Uniunea Europeană să ceară explicații guvernului român cu privire la cele întâmplate”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel