Clipul cu Diana Șoșoacă, difuzat în Italia în această seară. Jurnalista Lucia Goracci: "INCREDIBIL! Ne-au sechestrat în birou" - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Jurnaliștii italieni de la Rai 1 au publicat imaginile surprinse în biroul Dianei Șoșoacă, chiar în timpul scandalului în urma căruia soțul senatoarei a fost pus sub control judiciar. Potrivit jurnalistei Rai 1 Lucia Goracci, membrii echipei de filmare au fost sechestrați de Diana Șoșoacă, iar apoi reținuți timp de 8 ore în Secția de Poliție, fiind ulterior eliberați după intervenția Ambasadei Italiei. 

Italienii cer solidaritate cu Lucia Goracci, jurnalista Rai 1 care a încercat s-o intervieveze pe senatoarea Diana Șoșoacă și care ar fi fost sechestrată. 

"Solidaritate cu Lucia Goracci de la Rai 1, blocată și agresat în România de un senator în timp ce își făcea meseria. Un politician care se folosește de putere pentru a ascunde informațiile trădează însăși ideea de democrație", potrivit mesajului care s-a viralizat pe Twitter.

În imaginile publicate de Rai 1 Lucia Goracci povestește versiunea sa.

Potrivit jurnalistei, Diana Șoșoacă le-a spus celor prezenți în biroul său că cei responsabili de pandemie vor fi toți judecați, și că va avea loc un al doilea proces Nurnberg (Procesele de la Nurnberg au fost o serie de procese celebre pentru faptul că, în cadrul lor, au fost inculpați importanți membri ai conducerii politice, militare și economice a Germaniei Naziste, n.r.). 

"În momentul în care i-am spus să aducă dovezi în sprijinul celor afirmate, s-a întâmplat incredibilul. Senatoarea s-a ridicat, ne-a închis în birou și a chemat poliția. Am reușit să ies. Când a venit poliția, am raportat incidentul. M-am întors cu agenții la colegii mei care erau înăuntru. Aici, un alt șoc. Brusc, noi am devenit criminalii și am fost agresați. Soțul doamnei senatoare m-a lovit cu pumnii. Le-am spus polițiștilor: 'Nu ne protejați! Noi suntem jurnaliști!' " Am fost duși la secție. Ni s-au luat camerele și s-au șters toate imaginile. Ne-am câștigat libertatea, după 8 ore, în urma intervenției Ambasadei Italiei", spune jurnalista Rai 1 Lucia Goracci.

VIDEO

 

Diana Șoșoacă: "I'm a very famous senator of Romania!"

 

Senatoarea Diana Șoșoacă se află în mijlocul unui nou scandal, după ce a refuzat să mai răspundă întrebărilor jurnaliștilor italieni de la Rai Uno pe motiv că ar fi filmat fără voia sa în cabinet. La baza scandalului se pare că se află și un cadou primit de Șoșoacă de la românii din Italia. 

Incidentul a avut loc vineri seară, la cabinetul de avocatură al Dianei Șoșoacă, unde o echipă de jurnaliști de la postul italian Rai Uno au venit să-i ia un interviu senatoarei.

„În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4. În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a anunțat luni Poliţia Capitalei.

De la ce a pornit scandalul Șoșoacă-Rai Uno

 

Senatoarea susține că a devenit suspicioasă în momentul în care a constatat că jurnaliștii, deși de la un post tv italian, vorbeau în engleză între ei și că le-a cerut să se legitimeze, lucru pe care aceștia l-ar fi refuzat.

În imaginile publicate de Lumea Justiției se poate auzi dialogul dintre Diana Șoșoacă și jurnaliștii prezenți în cabinetul de avocatură. 

"You are a criminal. It's against a criminal law. Infracțiune! Nu vă bateți joc de mine. Nu spune-ți că-mi adresați 3 întrebări și apoi începeți să filmați în biroul meu. Eu v-am explicat ce e pe acel tablou. Nu v-am dat acordul să filmați aceste lucruri.  You will pay for this. It's an insult for me, a senator of Romania, spune senatoarea, care le cere tuturor să se legitimeze: "Vreau să vă legitimați. Eu nu știu cine este acea femeie (jurnalista italiană de la Rai Uno). I am a very famous senator of Romania, i don't know who that girl is. Cum vă permiteți să vă purtați așa cu un senator al României?". 

Tablou primit cadou de la românii din Italia

 

În momentul în care a venit poliția, Diana Șoșoacă a încercat să prezinte propria variantă a scandalului.

"Am convenit că vor fi doar 3 întrebări la care voi răspunde. Fără acordul meu au început să filmeze prin tot biroul. Au văzut acest tablou și le-am spus că este de la românii din Italia. Am început să le explic, le-am arătat și un sac. Îmi tot spuneau să încep interviul. Doamna a fugit", a explicat Șoșoacă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel