Premieră națională: Un oraș din România își face propria MONEDĂ. De când întră în circulație

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Orașul Sibiu va emite prima monedă locală, o premieră pentru România.

Sibiul va lansa prima monedă locală din România. Denumită "Sibcoin", aceasta va fi folosită pe parcursul anului 2019, când județul va avea titlul de "Regiune Gastronomică Europeană". Moneda va fi una complementară, care nu o înlocuiește pe cea națională.

Moneda "Sibcoin" va fi lansată în data de 21 noiembrie, la Bucureşti în cadrul unui eveniment la care vor participa reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din România şi persoane din industria HoReCa.

Sibiul va deveni, astfel, prima regiune din Romania care va pune în circulaţie o monedă locală. Potrivit reprezentanţilor Consorţiului Sibiu Regiune Gastronomică 2019, această monedă "circulă într-o zonă geografică limitată şi poate fi folosită doar în cadrul unei reţele locale/regionale de organizaţii".

"Moneda locală nu înlocuieşte moneda naţională, nu se află în competiţie cu aceasta şi nu este tranzacţionată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară”, au decarat reprezentanţii Consorţiului.

Sibcoinul va avea drept scop încurajarea schimburilor locale şi construcţia de reţele locale/regionale de producţie si comerţ şi nci nu va pune în vreun fel în discuţie folosirea monedei naţionale oficiale, emisă de Banca Naţională.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel