Premieră în UE. Exporturile de vaccinuri AstraZeneca din Italia către Australia, blocate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
vaccin
vaccin

Uniunea Europeană a folosit pentru prima dată interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru a opri transferul din Italia spre Australia a 250.000 de doze de ser de la AstraZeneca, au declarat pentru DPA surse europene, scrie Agerpres.

Blocul european a creat în ianuarie un registru pentru a monitoriza exporturile de vaccinuri în contextul unei dispute cu producătorul britanico-suedez, acuzat că nu îşi respectă obligaţiile contractuale cu UE.

Mecanismul permite autorităţilor naţionale, în consultare cu Comisia Europeană, să blocheze exporturi spre ţări din afara UE dacă blocul comunitar consideră că o companie nu îşi onorează angajamentele.

Spre deosebire de alţi producători de vaccin împotriva COVID-19 precum Pfizer/BioNTech şi Moderna, AstraZeneca nu a livrat încă toate dozele promise Uniunii Europene. Compania a redus livrările promise pentru primul trimestru de la 80 de milioane la 40 de milioane de doze, invocând dificultăţi de producţie.

Au existat suspiciuni că vaccinuri produse în UE sunt vândute unor ţări din afara blocului comunitar, ceea ce a dus la crearea registrului de export.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel