Premieră în justiție. Român trimis la închisoare pentru o palmă dată peste fund unei femei. „Râdea frenetic. Era foarte încântat de ce făcuse“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Femeie agresată pe străzile din Madrid. Un bărbat care a încercat să o apere a sfârșit înjunghiat de agresor / fata_agresata_strada
Femeie agresată pe străzile din Madrid. Un bărbat care a încercat să o apere a sfârșit înjunghiat de agresor / fata_agresata_strada

Un bărbat din Suceava a fost trimis la închisoare pentru o palmă data unei femei peste fund. Victima a depus plângere, iar după doi ani de procese, instanța s-a pronunțat.

Fapta pentru care este acuzat bărbat s-a petrecut în Suceava, pe 28 iunie 2021.Acesta s-a apropiat atunci de 4 femei care se plimbau liniştite şi a agresat-o pe una dintre ele.

În prima instanţă, magistraţii au decis 10 luni de închisoare cu executare. Agresorul şi-a recunoscut fapta, însă nu a declarat apel. Dacă nu face asta, până vineri, sentinţa rămâne definitivă.

„Înainte de a săvârşi fapta, individul a făcut câteva remarci de natură sexuală. Şi-a făcut apoi un avânt să zic aşa, lovind-o pe persoana vătămată peste partea posterioară. Râdea frenetic. Era foarte mulţumit şi încântat de ce făcuse”, a declarat Cristina Bucșă, avocata victimei, pentru Știrile ProTv.

Femeia agresată, furată din România de tatăl ei la o vârstă fragedă

 

Femeia agresată are 52 de ani şi o poveste de viaţă impresionantă. La 11 ani, Geanina Smart a fost luată de lângă mama ei din Bucovina, de către tatăl născut în Africa. Acolo avea să treacă prin clipe de coşmar, pe care le-a povestit într-o carte autobiografică. Bunica paternă a cerut să fie mutilată sexual aşa cum se întâmplă cu toate fetele de vârsta ei. Într-un final, Nina a reuşit să fugă şi a devenit o apărătoare a drepturilor femeilor din lumea întreagă.

 „Consider că hotărârea a fost de natură a compensa cele întâmplate în copilăria acesteia şi fapta a fost de natură să o afecteze mult mai mult decât ar fi afectat alte femei aş spune eu, aflate în locul acesteia”, a mai povestit avocat victimei.

Român trimis la închisoare pentru o palmă dată peste fund unei femei

 

Individul care a lovit-o nu era la prima agresiune împotriva femeilor, după cum au descoperit şi judecătorii care l-au condamnat.

"Referitor la persoana inculpatului, (...) acesta a fost anterior condamnat de două ori pentru săvârșirea unor infracțiuni de viol, are studii medii, este necăsătorit și nu are ocupație. În fața instanței de judecată, acesta nu s-a prezentat la niciun termen, deşi a fost legal citat”, a transmis Judecătoria Suceava.

Bărbatul condamnat a fugit în străinătate

 

Pe 29 decembrie anul trecut, judecătorii din Suceava au decis ca pedeapsa individului trebuie să fie închisoarea şi nu amenda penală, spre a-l determina  „să-și modifice în mod statornic comportamentul“. Pentru lovire şi alte violente şi tulburarea ordinii publice, agresorul a fost condamnat la 10 luni de închisoare. Totodată acesta trebuie să-i plătească victimei 7500 de lei daune morale plus 1000 de lei cheltuieli de judecată. El are la dispoziţie 10 zile de la comunicarea sentinţei să declare apel, iar termenul expiră pe 13 ianuarie. Potrivit unor surse judiciare, suspectul ar fi plecat din ţară de mai bine de un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel