Silviu Predoiu îşi dă demisia din partidul lui Ponta: "Am văzut cum nu ar trebui să se facă politică"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Silviu Predoiu iese din Pro România la 15 luni de la înscrierea sa în partid și spune că în această formațiune a văzut "cum nu ar trebui să se facă politică şi cum nu ar trebui să arate un partid".

Partidul lui Victor Ponta este marcat de plecarea a încă unui membru, după scindarea de ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, şi pierderea alegerilor parlamentare din decembrie 2020.

Fostul adjunct al SIE, generalul Silviu Predoiu, şi-a anunţat, miercuri, demisia din Pro România după ce s-a înrolat în partidul lui Ponta în urmă cu aproape un an şi jumătate. Predoiu spune că nu va renunţa la politică şi probabil, la fel ca mulţi, nu şi-a ales locul potrivit „din prima încercare”.

Politicianul afirmă că „motivele concrete” pentru decizia sa le-a explicat în demisia scrisă adresată partidului, dar pentru „simetrie” lămureşte plecarea printr-un mesaj pe Facebook.

„Fiecare zi dintre cele petrecute în partid a fost însă o experienţă în sine iar toate la un loc m-au ajutat să înţeleg mai bine cum arată din interior ", a scris Predoiu, precizând că intrarea sa în politică a fost corectă şi nu îi este uşoară plecarea din Pro România, în contextul în care ce se angajase la reconstrucţia partidului devenit neparlamentar.

„Am întâlnit în partid, la centru şi în teritoriu, oameni minunaţi, sinceri, oneşti, altruişti. (...) Lor vreau să le mulţumesc (...). Am întâlnit şi persoane pe care nu aş fi dorit să le cunosc, oameni mici, însă cu ambiţii uriaşe, animaţi doar de interese, fără niciun fel de convingeri sau principii”, mai spune acesta, fără să dea nume.

Potrivit lui Predoiu, motivele pentru care pleacă din Pro România sunt exact cele care-i determină pe cei mai mulţi dintre cunoscuţii lui să spună că nu vor să aibă nimic de-a face cu politica. „Dar chiar şi asa, după toate lecţiile primite, cu tot respectul, nu pot fi de acord cu ei”, precizează Predoiu.

"Am văzut cum nu ar trebui să se facă politică"

 

Apoi, Predoiu afirmă că în Pro România a văzut felul în care „nu ar trebui să se facă politică şi cum nu ar trebui să arate un partid”.

„Probabil că nu vom alege locul potrivit din prima încercare, la fel de probabil nu vom găsi forma cea mai potrivită de acţiune de la început, dar nimic nu se câştigă asteptând iar teama de eşec este mai periculoasă şi, implicit, mai dăunătoare decât eşecul in sine. Am învăţat în ultimele 15 luni, privind şi ascultând, multe lucruri noi, atât din categoria de 'aşa da' cât şi din cea de 'aşa nu'. Am văzut cum nu ar trebui să se facă politică şi cum nu ar trebui să arate un partid. Nu am putut încă să aflu suficient de multe despre cum ar trebui să fie lucrurile în politică, dar nu voi renunţa până nu reuşesc. Cineva spunea că eşti învins nu atunci când cazi ci doar atunci când refuzi sa te ridici. Eu mă ridic şi m-aş bucura dacă între Dvs vor fi cât mai mulţi care vor face acelaşi lucru”, încheie mesajul Silviu Predoiu.

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat la începutul anului întreruperea procesului de fuziune cu Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Cele două partide au candidat pe liste comune la alegerile parlamentare din decembrie 2020, dar nu au reuşit să treacă pragul electoral, astfel că au rămas în afara forului legislativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel