Prețul chiriilor, în creștere

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Majoritatea chiriilor din principalele orașe ale Elveției au crescut în ultimii doi ani, Zurich rămânând locul cel mai de preț pentru proprietăți.

Chiria medie lunară a unui apartament cu trei camere de 70 de mp este între 1.370 și 3.760 de franci elvețieni, în funcție de zonă. Cartierul bancar Paradeplatz este în top, 3.760 franci, cu aproape 500 CHF mai mult decât în anul 2017. Ca pretutindeni, prețurile se reduc semnificativ în zonele de periferie ale orașului.

Pe locul doi se află Geneva, unde chiria în renumitul cartier Bel-Air depășește 3.000 de franci. Autorii studiului comparativ remarcă, de asemenea, absența aproape totală a apartamentelor cu trei camere sub 2.000 franci, scrie swissinfo.ch. 

În Basel și capitala Berna, orașe aflate pe locul trei, chiria a crescut în ultima perioadă, dar rămâne semnificativ mai mică decât la Zurich și Geneva și poate depăși rar 2.000 franci elvețieni pentru un apartament cu trei camere. În cele mai populare zone din cele două orașe, chiria se ridică de la 230 la 2 480 CHF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel