Prăjitură cu pere și ciocolată. O rețetă genială, gata în 5 minute. Amestecă toate ingredientele și dă-le la cuptor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Prăjitură cu pere și ciocolată. O rețetă genială, gata în 5 minute. Amestecă toate ingredientele și dă-le la cuptor
Prăjitură cu pere și ciocolată. O rețetă genială, gata în 5 minute. Amestecă toate ingredientele și dă-le la cuptor

Prăjitură gata în 5 minute este cu adevărat simplă și foarte rapid de preparat. Te va cuceri cât ai clipi! Este excelentă de savurat la micul dejun, cu un ceai, o ceașcă de cafea sau lapte, sau ca și o gustare după-amiezii, pentru a vă reîncărca bateriile.

În plus se prepară doar în 5 minute. Pare practic imposibil, dar chiar este. Trebuie doar să aveți ingredientele din rețetă, le amestecați și le dați la cuptor. Un desert care poate fi făcut în orice moment, datorită ușurinței și bunătății sale.
Ești curios? Să începem!

 

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingredientele:

3 pere medii,

2 ouă,

coaja de la o lămâie,

praf de copt,

sare,

fulgi de ciocolată neagră,

100 grame făină,

250 ml ulei de arahide,

65 ml lapte integral,

130 grame zahăr sau îndulcitor.

 

Prăjitură cu pere și ciocolată. O rețetă genială, gata în 5 minute. Prepararea

 

Porniți cuptorul la 180° C. Tapetați o forma de tort, de preferință cu diametrul de 22 cm, cu hârtie specială, care trebuie umezită și stoarsă, ca să adere de tavă.  Alternativ, puteți să ungeți tava cu ulei și să o tapetați cu puțină făină.

Vedeți și: Desert Oreo, gata într-un minut. Este atât de delicios, încât toată lumea va cere rețeta 

 

Spălați perele și îndepărtați coaja la doar două dintre ele. Tăiați-le în cuburi mici  transferați-le pe o foaie de hârtie de copt și tamponați-le cu hârtie absorbantă. Luați a treia para și tăiați-o felii. Lăsați-o deoparte și  ocupați-vă de  aluat.

Într-un castron adăugați uleiul de arahide, extractul de vanilie, ouăle și laptele. Se rade coaja unei lămâi și se adaugă la ingrediente din bol. Apoi se amestecă bine cu un tel.

 

Încercați și: Prăjitură delicioasă cu ananas, fără coacere. Rapidă, delicioasă și ieftină

 

Într-un al doilea castron, amestecați zahărul, praful de copt și făina. Amestecați toate ingredientele cu o lingură de lemn.
La final, transferați acest amestec în primul vas, câte puțin, amestecând mereu cu telul. Toate ingredientele trebuie să fie bine amestecate împreună, iar compoziția obținută trebuie să fie cremoasă și groasă.

 

Ați putea fi cuceriți și de: Prăjitură cu ciocolată din doar două ingrediente. O aromă intensă și o textură fragedă care se topește în gură. Gustul e de milioane

 

Acum este timpul să adăugați bucățile de pere tăiate cubulețe, 80 grame din fulgi de ciocolată neagră. Nu uitați să amestecați bine. Se toarnă aluatul obținut în tigaie și se întinde cu dosul unei linguri, astfel încât suprafața să fie uniformă. Se decorează cu perele tăiate și fulgii ciocolata rămași.

 

Vedeți și: Am găsit cea mai bună prăjitură cu ciocolată, fără făină. E gata în câteva minute și ai nevoie de doar 5 ingrediente


Coaceți prăjitura timp de 45 de minute. Fă testul cu scobitoarea și dacă este curată, oprește cuptorul dar, pentru a elimina umiditatea, la sfârșitul gătitului, mai lasă prăjitura în cuptor încă 10 minute. Prăjitura se decorează cu zahăr pudră și se lasă să se răcească înainte de a fi savurată. Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel