Am găsit cea mai bună prăjitură cu ciocolată, fără făină. E gata în câteva minute și ai nevoie de doar 5 ingrediente

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Cea mai bună prăjitură cu ciocolată fără făină
Cea mai bună prăjitură cu ciocolată fără făină

Prăjitura cu ciocolată fără făină este un desert delicios, moale și aromat, perfect pentru iubitorii de ciocolată care au intoleranță la gluten.

Prăjitura cu ciocolată fără făină este un desert extrem de gustos, moale și aromat. Se face fără fără drojdie și este perfectă pentru cei care iubesc ciocolata și au intoleranță la gluten.

Pregătirea sa este foarte rapidă și ușoară, dar rezultatul îi va lăsa pe oaspeții tăi fără cuvinte.

Dacă sunteți curioși să aflați cum se prepară această delicioasă prăjitură cu ciocolată fără făină, nu ratați rețeta de mai jos.

Ingrediente pentru o formă rotundă de tort de 20/22 cm

 

- 200 g. ciocolată neagră;

- unt 130 g. unt;

- 100 g. zahăr tos;

- 3 ouă;

- 60 g. cacao amară pudră;

- zahăr pudră după gust.

Cum faci cea mai bună prăjitură cu ciocolată, fără făină 

 

Pentru a pregăti prăjitura noastră cu ciocolată, fără făină, începem prin a combina bucățile de ciocolată neagră și untul. Le putem topi la bain-marie sau la cuptorul cu microunde, în funcție de priceperea fiecăruia.

Separat, se bat cele trei ouă cu zahărul pudră, folosind un mixer electric. Amestecăm până când are o consistență omogenă și ușoară.

Se adaugă ciocolata topită și untul în bolul cu ouă și zahăr și amestecăm bine cu o spatulă. La final, se adaugă pudra de cacao cernută și se amestecă din nou.

Se toarnă amestecul într-o formă rotundă de tort de 20 sau de 22 de cm., tapetată cu hârtie de copt. Prăjitura se coace la 180° timp de 25-30 de minute. Nu vă faceți griji dacă testul cu scobitoarea va rezulta puțin umed: este o prăjitură care va rămâne destul de umedă în interior.

După ce s-a răcit, putem scoate prăjitura din tavă, o putem decora cu zahăr pudră și putem servi.

Puteți s-o decorați numai cu zahăr pudră, dar și cu frișcă, cu o lingură de înghețată sau cu cremă pe bază de mascarpone.

Cu ce ocazie

Această prăjitură cu ciocolată fără făină este perfect pentru micul dejun sau pentru o gustare, pentru a obține cantitatea potrivită de gust și energie fără a fi prea grea. Totodată, este un desert excelent la sfârșitul mesei, mai ales atunci când aveți oaspeți cu boală celiacă.

Această prăjitură face parte din categoria prăjiturilor fără făină pe care le putem prepara în cazul unor intoleranțe ale invitaților noștri.

Un alt desert potrivit pentru cei cu boala celiacă este Crema catalana, o combinație senzaționala de cremă și caramel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel