Prăjitura 12 linguri. Rețeta pas cu pas a celui mai rapid desert

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
prajitura_12_linguri
prajitura_12_linguri

Prăjitura 12 linguri va deveni rapid una dintre preferatele familiei tale! Este ușor de reținut și ușor de făcut.  Ai nevoie de un bol, o lingura de lemn sau un tel și, bineinteles, o lingură.

Prăjitura 12 linguri se face din următoarele ingrediente: 3 ouă, 12 linguri zahăr, 12 linguri ulei, 12 linguri apa plată, 12 linguri făină, 1 plic Ppraf de copt, 1 lingură esență de vanilie, coajă de portocală, 300 g fructe de care doriți.

Citește și Plăcintă cu mere, rețeta 10 linguri: Simplu de făcut și foarte delicioasă

Încingem cuptorul la 180 °C, ungem cu unt și făină sau unt și hârtie de copt o tavă rotundă de 20  cm diametru.Prăjitură 12 linguri poate fi coaptă în tavă rotundă, în tavă de la aragaz, în forme pentru brioșe/muffins sau într-o formă de chec. Cum știm că e gata? Trebuie să treacă testul scobitorii: o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii va ieși curate, fără urme de aluat.

Citește și Plăcintă cu brânză din doar 3 ingrediente: Cea mai simplă și delicioasă rețetă

 

Prăjitura 12 linguri, mod de preparare

 

Într-un bol punem ouăle, cele 12 linguri de zahăr, coaja de portocală,  vanilia. Amestecăm până ouăle își dublează volumul.  Adăugăm 12 linguri de ulei și 12 linguri de apă. La final adăugăm cele 12 linguri de făină și praful de copt, amestecând. Compoziția se toarnă în tava pregătită.

Se taie fructele în bucățele, se dau prin făină șise un peste prăjitură. Desertul se coace 45-60 minute, în cuptorul încins. După 30 de minute de când am introdus tava în cuptor, o acoperim cu o folie de aluminiu, astfel încât să nu se rumeneasca prea tare, fără a se coace la interior.

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitura 12 linguri, s-ar putea să îți placă și rețeta de Prăjitura Albă ca Zapăda cu foi pe dosul tăvii

Prăjitură 12 linguri este gata când trece testul scobitorii. După ce se răcește, Prăjitură 12 linguri se păstrează la rece, în frigider, acoperită cu folie, 3-4 zile. După ce s-a răcit, putem pudra desertul cu zahăr sau putem face o glazură simplă, din 100 g ciocolată, topită cu 2 lingurițe ulei și o lingură miere.  Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut rețeta Prăjitura 12 linguri, s-ar putea să îți placă și rețeta Savarine de casă. Rețeta celor mai iubite prăjituri ale copilariei

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel