Prăjitura Albă ca Zapăda cu foi pe dosul tăvii - rețeta clasică foarte simplă

Prajitura Albă ca Zăpada cu foi pe dosul tăvii - rețeta clasică
Prajitura Albă ca Zăpada cu foi pe dosul tăvii - rețeta clasică

Prăjitura Albă ca Zapăda cu foi pe dosul tăvii este o rețetă clasică, care nu necesită foarte multă îndemânare pentru a o prepara. 

Prăjitura Albă ca Zăpada cu foi pe dosul tăvii este una din cele apreciate și iubite prăjituri de casă.

Citește și Rețeta Bretzel, covrigi bavarezi: Trucul pentru a avea acea crustă tare și aurie

Iată rețeta veche, populară în perioada comunistă atât în cofetării, cât și în bucătăria de acasă. 

Citește și Plăcintă cu mere, rețeta 10 linguri: Simplu de făcut și foarte delicioasă

Ingrediente

 

Pentru foi

- 700 grame de făină

- 5 linguri de ulei

- 5 linguri de zahăr

- 2 ouă

- o linguriță de bicarbonat (sau amoniac)

- un pahar de lapte

 - un praf de sare

Pentru cremă

- 1 litru de lapte

- 5 linguri de făină

- 9 linguri de zahăr

- 3 ouă

- 2 plicuri de zahăr vanilat

- 200 grame unt

- 2 lămâi

Vezi și: Tort de ciocolată fără făină. O rețetă GENIALĂ și foarte simplă

Prăjitura Albă ca Zăpada. Mod de preparare

 

Cum pregătim foile.

Amestecăm bine ouăle cu zahărul și praful de sare. Se toarnă uleiul, bicarbonatul stins cu oțet și laptele. Amestecăm viguros până s-a topit zahărul. În compoziția obținută, punem făină până când aluatul ajunge la o consistență tare. Aluatul trebuie să fie suficient de moale să-l putem întinde fără probleme, însă suficient de tare, încât acesta să nu se scurgă. 

După ce am obținut aluatul, îl tăiem în patru bucăți, după care începem să întindem foile pe rând. Fiecare foaie se coace pe dosul tăvii timp de 7-10 minute la 200 de grade celsius.

Cum pregătim crema

Se pune laptele la foc mic cu șase linguri de zahăr, coaja rasă de lămâie și zahărul vanilat. Separat, batem ouăle cu 3 linguri de zahăr și făina.

Turnăm amestecul în laptele de pe foc, amestecând repede și continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Continuăm să amestecăm până când se îngroașă, iar apoi luăm cratița de pe foc și o punem în chiuvetă cu apă rece. Amestecăm până până când se mai răcește, iar apoi adăugăm untul frecat și zeama de la cele două lămâi. 

Cu crema obținută, umplem foile și dăm prăjitura la rece.

Prăjitura Albă ca Zăpada se lasă până a doua zi, iar în momentul în care o servim, o pudrăm cu zahăr și coajă de lămâie rasă.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și rețeta de Chec pufos fără praf de copt.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy