"Prafurile pentru mama mare" i-au băgat la răcoare pe mai mulți români. Transportau droguri, prin colete, din Spania în Brăila

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Mai mulți români care faceau parte dintr-o rețea care trimitea droguri, prin colete, din Spania în Brăila, au fost arestați de polițiști. 

O rețea de trafic de droguri care acționa a fost destructurată de polițiștii și procurorii DIICOT din Brăila. Șapte persoane au fost arestate preventiv, iar alte două au fost arestate la domiciliu. Drogurile erau expediate prin colete din Spania și erau vândute apoi în Brăila.

La data de 03.12.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a 9 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut că, începând cu luna iunie 2022, pe raza municipiului Brăila a acţionat o grupare care s-a ocupat cu distribuirea de droguri de risc (canabis) şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de pe raza municipiului Brăila.

Liderii acestei grupări au locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania de unde au expediat în ţară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau a unor persoane fizice. Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora.

Percheziții la domiciliile suspecților

 

După ce drogurile ajungeau în ţară şi erau depozitate în siguranţă, cei doi lideri ai grupării veneau în România cu avionul pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare.

La data de 02.12.2022, a fost prins în flagrant un inculpat după ce a introdus în ţară cantităţile de aproximativ 4.750 de grame de rezină de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis şi 490 de grame de substanţe cu efect psihoactiv (3 CMC).

La aceeaşi dată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila au efectuat 13 percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu substanţă cu efect psihoactiv, de tip Cristal, şi bancnote rulate destinate prizării care conţineau urme de substanţă pulverulentă de culoare albă, 8 grindere şi suma de 5.245 de lei.

Cu ocazia soluţionării propunerii formulate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila a dispus arestarea preventivă a 7 inculpaţi şi luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de alţi doi inculpaţi.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, precum şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel