Povestea incredibilă a românului care a traversat Americile pe BICICLETĂ

Povestea incredibilă a lui Radu Păltineanu, românul care a traversat Americile pe bicicletă.

Radu Păltineanu este primul român care a traversat cele două continente americane pe bicicletă. Călătoria lui a durat 3 ani și jumătate, timp care a parcurs aproape 35.000 de kilometri.

Chiar în ajun de Crăciun, călătoria lui Radu a fost inclusă de renumitul site Explore’s Web în Top 10 expediții ale anului 2018.

Hotărât să-și refacă viața după ce sa despărțit de prietena lui, românul a pornit la drum, apelând la economiile sale modeste, dar și la donațiile străinilor. De-a lungul traseului, oamenii l-au găzduit și l-au hrănit. El s-a adăpostit în celule de închisoare, stații de pompieri, oriunde a găsit un acoperiș deasupra capului.

(w460)

Din Alaska până în Argentina, Radu Păltineanu a traversat 22 de țări (plus un teritoriu), iar aventurile sale sunt incredibile. El a fost jefuit de mai multe ori, însă de fiecare dată a mers mai departe.

După experiența vieții sale, tânărul spune că va mai sta o perioadă în România și se va ocupa de o carte și un documentar în care să spună povestea fabuloasă a expedițiilor sale.

(w460)

(w460)

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

28 ian 2021, 12:09 in Știri
Horoscop, joi, 28 ianuarie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxtent1
YesMy