Povestea incredibilă a românului care a traversat Americile pe BICICLETĂ

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Povestea incredibilă a lui Radu Păltineanu, românul care a traversat Americile pe bicicletă.

Radu Păltineanu este primul român care a traversat cele două continente americane pe bicicletă. Călătoria lui a durat 3 ani și jumătate, timp care a parcurs aproape 35.000 de kilometri.

Chiar în ajun de Crăciun, călătoria lui Radu a fost inclusă de renumitul site Explore’s Web în Top 10 expediții ale anului 2018.

Hotărât să-și refacă viața după ce sa despărțit de prietena lui, românul a pornit la drum, apelând la economiile sale modeste, dar și la donațiile străinilor. De-a lungul traseului, oamenii l-au găzduit și l-au hrănit. El s-a adăpostit în celule de închisoare, stații de pompieri, oriunde a găsit un acoperiș deasupra capului.

(w460)

Din Alaska până în Argentina, Radu Păltineanu a traversat 22 de țări (plus un teritoriu), iar aventurile sale sunt incredibile. El a fost jefuit de mai multe ori, însă de fiecare dată a mers mai departe.

După experiența vieții sale, tânărul spune că va mai sta o perioadă în România și se va ocupa de o carte și un documentar în care să spună povestea fabuloasă a expedițiilor sale.

(w460)

(w460)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel