Povestea incredibilă a lui Dorel, românul care s-a ascuns în Anglia timp de 23 de ani sub o identitate falsă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Dorel Țigănescu, românul prins în Anglia după 23 de ani (Sursa: Monitorul de Suceava / Pexels)
Dorel Țigănescu, românul prins în Anglia după 23 de ani (Sursa: Monitorul de Suceava / Pexels)

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava, în colaborare cu specialiști de la Biroul Național Interpol, au reușit recent să rezolve un caz cu totul ieșit din comun. Un tânăr din Horodnic de Jos s-a ascuns de autoritățile române timp de 23 de ani în Anglia, sub o identitate falsă.

Un sucevean din Horodnic de Jos a ajuns după gratii, în penitenciar, la finele lunii octombrie a acestui an, pentru o faptă de mare violență comisă tocmai în 1999. Cazul poate fi un veritabil scenariu de film. Suceveanul a fugit din țară înainte de a fi condamnat pentru tentativă de omor și a reușit să scape nepedepsit în jur de 20 de ani, în Anglia, sub identitate falsă, scrie publicația locală Monitorul de Suceava.

Scandal la discoteca organizată în căminul cultural

 

În 1999, Dorel Țigănescu se afla acasă, la Horodnic de Jos, unde a participat la o discotecă ce a avut loc la căminul cultural.

Pe timp de noapte, mai mulți tineri au fost implicați într-o altercație. Din ancheta de la acea vreme s-a stabilit că Dorel Țigănescu i-a aplicat unui alt tânăr, S.S., din Sucevița, o lovitură de cuțit în zona abdominală. Victima a fost înjunghiată grav, suferind perforație de organe și având viața pusă în primejdie. Fapta a fost încadrată la tentativă de omor, în urma anchetei judiciariștilor de atunci și a unui procuror criminalist.

În iulie 2003, Dorel Țigănescu a fost condamnat definitiv de Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. După emiterea mandatului condamnatul nu a fost însă de găsit. La vremea respectivă acesta a fost dat în urmărire. Ani în șir, fotografia cu chipul de copil al condamnatului a fost afișată pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Urmăriți. S-au așteptat informații despre unde se află acesta, mulți ani fără nici un rezultat.

Polițiștii din Suceava au avut informații că tânărul se ascunde în Anglia

 

La un moment dat, judiciariștii suceveni au avut date că tânărul a ajuns în Anglia, unde, cu ajutorul unei false identități, și-a întemeiat o familie și a legat noi relații de prietenie, ștergându-și practic trecutul cu succes.

În acest caz, trecerea timpului nu l-a ajutat însă pe sucevean să scape definitiv de ce a făcut în trecut. După ce s-au adunat date, Dorel Țigănesu a fost arestat provizoriu de autoritățile britanice. S-au făcut alte verificări și anchetă și s-a stabilit că cel reținut este Dorel Țigănescu, autorul tentativei de omor din anul 1999, de la Horodnic de Jos.

Pe 25 octombrie, condamnatul a fost extrădat în România și încarcerat direct în Penitenciarul Rahova, în baza mandatului emis pe numele său încă din anul 2003, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel