Poşta Română va aplica o scutire de taxe pentru pachetele destinate refugiaţilor ucraineni

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Luni 1 aprilie, începe greva generală la Poșta Română
Luni 1 aprilie, începe greva generală la Poșta Română

Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) va aplica o scutire de taxe pentru declaraţiile vamale aferente importului de bunuri personale destinate refugiaţilor ucraineni aflaţi pe teritoriul României, în contextul războiului actual, a anunţat operatorul poştal naţional, într-un comunicat de presă

"După oferirea spaţiilor interne de cazare pentru găzduirea refugiaţilor şi punerea la dispoziţie a întregii infrastructuri pentru a colecta şi distribui ajutoarele umanitare donate pentru oamenii afectaţi de criza din Ucraina, Poşta Română continuă să se implice în sprijinul cetăţenilor afectaţi de criza umanitară din Ucraina şi simplifică formalităţile, la import, în cazul bunurilor personale şi a ajutoarelor transmise, prin colete poştale refugiaţilor de război din România", precizează compania.

Potrivit sursei citate, toate coletele transmise de poşta din Ucraina, care sosesc la Biroul de Schimb Internaţional Bucureşti marcate "humanitarian aid", vor fi scutite de tarif de comisionariat vamal în cuantum de 20 de lei/declaraţie pentru declaraţiile vamale aferente importului de bunuri personale destinate refugiaţilor ucraineni aflaţi pe teritoriul României.

CNPR s-a implicat în activităţi de ajutorare a cetăţenilor afectaţi de criza umanitară din Ucraina

Astfel, la începutul lunii martie, şeful Poştei Române anunţa, într-o conferinţă de presă, că în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ din ţară va exista cel puţin un punct de colectare a ajutoarelor umanitare destinate Ucrainei.

Acţiunea are loc în colaborare cu Poşta din Ucraina - Ukrposhta, entitate care preia coletele şi le distribuie acolo unde este nevoie.

La finele lunii februarie, operatorul naţional poştal a informat că pune la dispoziţie unităţi de cazare din circuitul intern dedicate angajaţilor, pentru găzduirea refugiaţilor din Ucraina. Astfel, instituţia dispune, la nivelul reţelei oficiilor poştale, de un total de 23 unităţi de cazare (cu 203 paturi), care sunt dedicate circuitului intern al angajaţilor, în 18 de judeţe.

 

Acţiunea are loc în colaborare cu Poşta din Ucraina - Ukrposhta



Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%), şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult de 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel