Portugalia. Au început înscrierile pentru familiile nevoiașe pentru programul de sprijin pentru chirie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Portugalia. Au început înscrierile pentru familiile nevoiașe pentru programul de sprijin pentru chirie / Foto: Unsplash
Portugalia. Au început înscrierile pentru familiile nevoiașe pentru programul de sprijin pentru chirie / Foto: Unsplash

Familiile nevoiașe din Portugalia pot aplica începând de astăzi, 17 noiembrie 2022 până în data de 31 ianuarie 2023, pentru programul de sprijin pentru chirie. 

Au început înscrierile pentru programul "Casa Feliz - Apoio à Renda", promovat de Primăria Vila Nova de Famalicão pentru a sprijini famaliile care se află într-o situație de deprivare economică și au nevoie de sprijin pentru susținerea chiriilor.

Cei interesați trebuie să își depună candidatura până la 31 ianuarie 2023, prin intermediul platformei https://rendas.famalicao.pt/

 

Sprijin pentru chirie 2023

 

„Obiectivul programului "Casa Feliz - Apoio à Renda", promovat de această municipalitate, este de a ajuta familiile cu dificultăți economice să își plătească chiriile pentru locuințele lor.

În conformitate cu Codul de reglementare privind acordarea de asistență (CRCA) (versiunea consolidată din 10/03/2022 - articolele 184 și următoarele), perioada de depunere a cererilor pentru anul 2023 este în curs de desfășurare și se încheie la 31 ianuarie 2023.

Perioada de acordare a subvenției este de 12 luni, fiind susținută de alocarea bugetară corespunzătoare a municipalității și până la limita stabilită anual de către aceasta.”, a postat site-ul de mai sus pentru persoanele interesate. 

 

Condițiile de candidatură

 

Condițiile de candidatură, precum și formularul și documentele necesare pentru derularea procesului sunt cele stabilite prin Codul de reglementare privind acordarea sprijinului și pot fi consultate pe site-ul Primăriei, la adresa www.famalicao.pt.  

Subvenția se acordă pentru o perioadă de 12 luni, fiind susținută de alocarea bugetară corespunzătoare a municipalității și în limita plafonului stabilit anual de către aceasta.

 

În 2022, peste 300 de familii din municipiu au beneficiat de acest sprijin

 

De-a lungul acestui an, 303 familii din municipiu au beneficiat de acest sprijin, cu o investiție municipală de 292 500 de mii de euro. Sprijinul este împărțit în trei tranșe A, B și C, care corespund la 100 de euro, 75 de euro și 50 de euro pe lună.

Trebuie reamintit faptul că, pe lângă componenta de sprijin pentru chirie, în vigoare din 2012, programul Casa Feliz a început în 2005 cu o componentă de sprijin pentru construcții. Prin acest proiect, familiile care au cea mai mare nevoie au acces la un sprijin financiar de până la 5.000 de euro pentru a efectua lucrări de reparații în locuințele lor, asigurând condiții minime de bunăstare.

Pentru întrebări sau informații suplimentare, cei interesați sunt rugați să contacteze Primăria prin e-mail [email protected]  sau la numărul de telefon 252 320 900/ 800 292 827 (gratuit), conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel