Portugalia. Amenzi de mii euro pentru cei care nu prezintă un test covid-19 negativ

Guvernul portughez a stabilit amenzi pentru companiile aeriene și pasagerii care călătoresc în Portugalia care nu dețin un test covid-19 negativ valabil.

Guvernul portughez a aprobat, marți, un plan de sancțiuni pentru aeroporturile și companiile aeriene care permit pasagerilor să ajungă în Portugalia fără un test negativ pentru covid-19. Amenzile pot ajunge la trei mii de euro pentru transportatori.

Hotărârea a fost aprobată în ședința extraordinară a Consiliului de Miniștri și adăugată la îndatoririle persoanelor fizice și juridice, cu respectarea regulilor aplicabile traficului aerian și aeroporturilor, în condițiile declarațiilor respectivelor situații de alertă, contingență sau calamitate.

Se stabilește că, în cazul nerespectării normelor de trafic aerian și a aeroporturilor de către companiile aeriene sau de către entitățile responsabile de gestionarea aeroporturilor respective, constituie o infracțiune sancționată cu amendă de la: 500 EUR la 2000 EUR, pentru fiecare îmbarcare a pasagerilor care nu au asupra lor dovada unui test de laborator Covid-19 negativ și de la 2000 la 3000 EUR, pentru nerespectarea obligației de termoscanare către toți pasagerii care sosesc pe teritoriul național, informează diariodistrito.pt.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy