Portugalia: 5,2 tone de cocaină, confiscate de pe un velier spaniol

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Portugalia au confiscat peste 5 tone de cocaină la bordul unui velier, sub pavilion spaniol.

Autorităţile portugheze au confiscat 5,2 tone de cocaină la bordul unui velier, sub pavilion spaniol, în largul coastei Portugaliei, într-o operaţiune comună care a condus la arestarea a doi spanioli şi a unui peruvian, relatează luni AFP.

Captura de 183 de pachete de cocaină, expusă la baza militară a Marinei portugheze din suburbia sudică a capitalei Lisabona, reprezintă "cea mai mare cantitate de droguri confiscată în Portugalia în ultimii 15 ani", a declarat directorul poliţiei judiciare portugheze, Luis Neves.

"Este o lovitură dură pentru cei care doresc să inunde Europa cu cocaină", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă despre operaţiunea "Maree albă", desfăşurată în cooperare cu autorităţile spaniole şi cu sprijinul Agenţiei federale antidrog a SUA (DEA) şi Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii (NCA).

Cei trei bărbaţi arestaţi sâmbătă, cu ajutorul Marinei şi a Forţelor aeriene portugheze, sunt suspectaţi că aparţin unei importante reţele criminale aflată în spatele unui trafic cu mari cantităţi de cocaină între America Latină şi Europa.

Printre aceştia se numără un traficant de droguri deja cunoscut de autorităţi şi "care era vizat de un mandat de arestare" din martie, au declarat autorităţile spaniole într-un comunicat.

Cooperarea între cele două ţări iberice "ne permite să transmitem un mesaj clar traficanţilor: nu va fi uşor să faceţi trafic în Spania şi Portugalia", a declarat şeful brigăzii centrale de luptă împotriva stupefiantelor a poliţiei spaniole, comisarul Antonio Martinez Duarte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel