Polonia deschide hotelurile pentru concediile de vară

Andreea Cosma |
Data publicării:

Hotelurile din Polonia vor fi deschise pentru concediile din timpul verii, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului polonez Piotr Muller, care a adăugat totodată că evoluţia COVID-19 este încă pe o pantă ascendentă, transmite Reuters.

Executivul polonez urmează să anunţe miercuri decizia sa privind redeschiderea anumitor activităţi economice care au fost închise din cauza pandemiei.

Polonezii îşi iau de obicei concediile de vară în iulie şi august, dar deocamdată nu este clar dacă acest an va fi o excepţie. Ceea ce se ştie cu siguranţă este faptul că şcolile din Polonia vor rămâne închise până la 24 mai, conform unui anunţ făcut vineri de ministrul educaţiei.

Până marţi la prânz în Polonia au fost testate pozitiv cu COVID-19 un total de 12.089 de persoane, iar 570 de oameni au decedat din cauza acestei boli. Numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a sporit marţi cu 187 faţă de ziua anterioară, interval în care au murit încă opt persoane. Pe parcusul zilei de luni, la nivel naţional s-au înregistrat 285 de noi cazuri de COVID-19 şi 27 decese.

Ministerul Sănătăţii a precizat că în spitalele din Polonia sunt internaţi 2.934 de pacienţi cu coronavirus, iar 2.655 de pacienţi cu COVID-19 s-au vindecat complet.

Primul caz de infectare a fost confirmat de autorităţile poloneze la 4 martie, iar după opt zile s-a produs şi primul deces.

Săptămâna trecută unele dintre restricţii au început să fie relaxate, fiind redeschise parcurile şi fiind permis un număr mai mare de cumpărători în magazinele alimentare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel