Politico, reportaj despre românii din Marea Britanie: "România, cea mai frumoasă țară din lume"

Narcis Popa |
Data publicării:

Publicația "Politico" a realizat un material pe teren, despre românii din Marea Britanie, care au devenit a doua cea mai numeroasă comunitate de străini. Cu toate că mulți dintre ei au familiile în România și lucrează din greu zi de zi, chiar și în weekenduri, reporterii Politico au fost uimiți să descopere că românii vorbesc foarte frumos despre țara lor și spun că este cea mai frumoasă din lume, chiar dacă viața este foarte dificilă. 

Iată o parte a materialului din Politico, tradus în limba română: 

E duminică dimineață la Catford, sud-estul Londrei. O camionetă în parc auto vinde sandvișuri, ceai și cafea. 

Bărbații care caută o slujbă sunt mai ales români. Ziua de muncă se apropie de 150 de lire sterline, în numerar, dar este negociabilă. "Lasă-mă să văd ce loc de muncă e, îți dau un preț bun", spune unul dintre bărbații care se află în căutarea unui job. 

În 2018, românii reprezintă populația străină cu cel mai mare număr de nou veniți , cu un număr net de 46.000 de persoane care se deplasează în Marea Britanie în fiecare an, deoarece restricțiile au fost ridicate în 2014.

În total, circa 411 000 de români trăiesc acum oficial, cu acte în regulă, în Regatul Unit - de la 42 000 la un deceniu în urmă - ceea ce îi face a doua cea mai numeroasă populație din lume, după polonezi. 

Claudiu: România este cea mai frumoasă țară din lume ! 

În oraș, suburbia de nord a Londrei, Burnt Oak a ajuns să fie populată de atât de mulți români, încât a fost numită "Little Romania" de către presa tabloidă.

Între 3 și 5 milioane de români - dintr-o țară cu 19,6 milioane de cetățeni - trăiesc și lucrează în străinătate. Majoritatea acestora (aproximativ 2,6 milioane) sunt oameni activi în câmpul muncii, reprezentând aproape o cincime din forța de muncă a țării. Aproximativ unul din 10 dintre acești imigranți se află acum în Regatul Unit.

În Catford, Claudiu, un tânăr constructor mărturiseșe că îi este foarte dor de România. El este mulțumit de banii din Anglia, dar nu are intenția de a rămâne pe termen lung. Lucrează pentru un antreprenor în timpul săptămânii și apoi vine la Wickes pentru a face bani în plus în week-end.

El trăiește o viață plină de restricții în Marea Britanie, spune el, pentru a cheltui cât mai puțin: nu bea, nu fumează pentru a putea să trimită cât mai mulți bani acasă. Totodată, caută să lucreze fiecare oră pe care o petrece în Anglia. 

Are o soție și o fiică la București. "România este cea mai bună țară din lume", spune el cu mândrie. "Este cea mai frumoasă țară din lume. Are cele mai frumoase fete. Vorbesc foarte serios! "El scoate din portofel imagini ale soției și fiicei sale pentru a dovedi acest lucru.

Claudiu este la Londra pentru a face bani - pentru a face viața familiei sale mai bună și pentru ca apoi să revină în România. "Londra nu este un loc bun pentru copii", spune el. Prea multe droguri. Sunt peste tot," a spus Claudiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel