Poliția din Germania, ample controale pe autostrăzi: Un român a ajuns la închisoare după ce i-a fost verificată seria telefonului mobil

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost arestat în Germania, după ce polițiștii care l-au verificat în trafic au descoperit că acesta circula cu permisul expirat și avea asupra sa un telefon mobil furat. 

Un român în vârstă de 39 de ani a fost reținut de polițiștii germani, marți după-amiază, 1 noiembrie, după un control în trafic pe autostrada A5. O patrulă a poliției a oprit vehiculul condus de acesta lângă Weiterstadt (Hessa) și l-a supus unui control.

Polițiștii au observat că permisul de conducere românesc al persoanei oprite a expirat de la începutul lunii octombrie 2022. În plus, o verificare a numărului de serie al telefonului său mobil a arătat că acesta era semnalat ca furat în sistemul informatic al poliției. Telefonul era căutat după ce fusese furat din Berlin la jumătatea anului 2020, motiv pentru care polițiștii au confiscat dispozitivul, se arată într-un comunicat al poliției.

Românul și-a dat permisul pierdut

 

Oamenii legii au mai confiscat și un permis de conducere mai vechi al bărbatului de 39 de ani, pe care anchetatorii l-au găsit la percheziția vehiculului. Actul fusese semnalat pierdut de către șoferul rezident în Frankfurt.

După toate aceste descoperiri, bărbatul a fost arestat și dus la secția de poliție pentru cercetare penală.

Modul în care a intrat în posesia telefonului mobil și modul în care i-a „apărut” permisul de conducere pierdut în mașină face obiectul unei anchete.

Românul s-a ales cu un dosar penal pentru suspiciunea de primire a unor bunuri furate și conducere fără permis.

----------------------

Vezi și:

Abonamentul de călătorie de 9 euro revine în Germania: cine îl poate obține și până când e valabilă măsura  

 

Autoritățile germane intenționează să reducă valoarea abonamentului de transport pentru persoanele care încasează prestații sociale la numai 9 euro și să mențină valoarea de 29 de euro a abonamentului standard în zona Berlinului. 

Autoritățile locale din Berlin au anunțat că intenționează să continue vânzarea biletului de 29 de euro pentru zona de tarifare Berlin AB cel puțin până la sfârșitul lunii martie 2023 și să reducă costul biletului social la doar 9 euro.

Biletul lunar de 29 de euro, finanțat de stat, este disponibil în Berlin de la începutul lunii octombrie și a fost introdus ca o continuare a biletului de 9 euro, care a fost disponibil la nivel național în timpul verii.

Citește continuarea aici.

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel