Abonamentul de călătorie de 9 euro revine în Germania: cine îl poate obține și până când e valabilă măsura  

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Abonamentul de călătorie de 9 euro revine în Germania
Abonamentul de călătorie de 9 euro revine în Germania

Autoritățile germane intenționează să reducă valoarea abonamentului de transport pentru persoanele care încasează prestații sociale la numai 9 euro și să mențină valoarea de 29 de euro a abonamentului standard în zona Berlinului. 

Autoritățile locale din Berlin au anunțat că intenționează să continue vânzarea biletului de 29 de euro pentru zona de tarifare Berlin AB cel puțin până la sfârșitul lunii martie 2023 și să reducă costul biletului social la doar 9 euro.

Biletul lunar de 29 de euro, finanțat de stat, este disponibil în Berlin de la începutul lunii octombrie și a fost introdus ca o continuare a biletului de 9 euro, care a fost disponibil la nivel național în timpul verii.

Citește și: Germania plafonează preţul la energie electrică pentru gospodării şi consumatorii industriali

Planul este de a menține oferta de 29 de euro până la sfârșitul lunii decembrie, înainte ca noul bilet lunar de 49 de euro să fie introdus în ianuarie la nivel național. 

Cu toate acestea, potrivit primarului Berlinului, Franziska Giffey, Senatul Berlinului nu mai crede că biletul de 49 de euro va fi gata să fie pus în vânzare până la începutul anului 2023 și, prin urmare, a decis să prelungească biletul de 29 de euro pentru o perioadă inițială de trei luni.

Tichet social de 9 euro pe lună

 

Senatul a anunțat, de asemenea, că începând din ianuarie 2023, în Berlin va exista un nou tichet social de 9 euro pe lună, cel puțin până la sfârșitul lunii martie. În prezent, "Sozialticket" din Berlin costă 27,50 euro și este disponibil doar pentru cei care se califică pentru Berlin Pass, cum ar fi solicitanții de prestații sociale.

Modul în care vor decurge lucrurile din aprilie 2023 este încă deschis și depinde de momentul în care va fi lansat cardul de călătorie național de 49 de euro.

 

Potrivit senatoarei pentru mobilitate Bettina Jarasch (Verzi), o opțiune care se află în prezent pe masa de discuții este aceea de a "construi apoi pe baza biletului de 49 de euro în anumite locuri" și de a oferi o versiune cu reducere pentru Berlin. De asemenea, ea și-a prezentat ideea de a dezvolta, împreună cu Asociația de transport Berlin-Brandenburg (VBB), o structură tarifară pentru transportul public din regiune care să fie graduală din punct de vedere social.

Marți, Senatul berlinez a aprobat un buget suplimentar de 2,6 miliarde de euro pentru a contribui la finanțarea acestei măsuri și a altor măsuri de ajutor pentru locuitorii capitalei.

Numai măsura biletului mai ieftin va costa administrația din Berlin 500 de milioane de euro în 2022 și 2023.

 

Vezi și:

Studiu în Germania: Actuala criză economică, mai puțin preocupantă pentru companiile germane decât cea declanșată de pandemia de Covid-19

 

Actuala criză economică este mai puţin preocupantă pentru companiile germane decât cea declanşată de pandemia de coronavirus, arată un studiu publicat luni de institutul german Ifo, citat de dpa.

Circa 7,5% dintre afaceri consideră că existenţa le este ameninţată, comparativ cu 21,8% în iunie 2020, conform acestui studiu.

Vezi aici continuarea.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel