Poliția de frontieră a descoperit peste 600 de migranţi, înghesuiţi în camioane frigorifice. Unii dintre ei aveau Covid - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Poliția de frontieră din nordul Mexicului a descoperit, ieri seară, peste 600 de migranți din America Centrală care se ascundeau în trei camioane lungi de marfă, care se îndreptau spre Statele Unite.

Videoclipul publicat de polițiștii de frontieră îi arată pe ofițerii care se uită la o încuietoare de pe ușa din spate a unui camion. Au deschis-o și au găsit în interior migranți îmbrăcați în haine groase cu glugi strânse, unul lângă altul pe podea, aproape toți purtând măști de protecție.

Aproape 200 din cei 652 de migranți găsiți în camioanele frigorifice erau copii și adolescenți, a declarat poliția într-un comunicat.

 

 

Migranților li s-au făcut teste COVID-19 și cel puțin nouă au ieșit pozitiv

 

Valul de migranți care sosește din America Centrală a frustrat atât liderii americani, cât și pe cei mexicani, hotărâți să reducă fluxul masiv de oameni care fug de sărăcie, violență și dezastre naturale din țările lor de origine.

O sursă din zona de securitate a declarat pentru Reuters că migranții găsiți în camioane erau aproape 90% din Guatemala și au fost transportați la un centru de migranți din apropiere, în Tamaulipas, unde statutul lor legal va fi revizuit. 

Vineri, migranților li s-au făcut teste COVID-19 și cel puțin nouă au ieșit pozitiv, deși majoritatea au doar simptome ușoare, au spus oficialii.

 

Camioanele au fost verificate pe o autostradă

 

Camioanele au fost verificate pe o autostradă din nordul statului Tamaulipas, pe coasta Golfului, la aproximativ 350 de mile sud de McAllen, Texas, și în apropierea locurilor unde au avut loc mai multe masacre în care au fost implicați migranți din cauza bandelor de droguri care luptă pentru zone profitabile și rute de contrabandă în Statele Unite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel