Poliția de Frontieră: Toții românii care vin în țară intră în carantină sau izolare

Narcis Popa |
Data publicării:

După o serie de mesaje din care românii ce vor să revină în România au înțeles că nu ar mai fi nevoiți să intre în izolare sau carantină,  Poliția de Frontieră vine cu o informare oficială legată de acest subiect. 

Poliția de Frontieră informează că românii vor intra în continuare în carantină sau izolare, în funcție de țara din care vin, până la o nouă hotărâre în acest sens. 

"Reamintim că, în conformitate cu art.1, pct. 2 şi 3 din Anexa 2 - Măsurile pentru asigurarea rezilienței comunităților din cadrul Hotărârii de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolări la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi.

‼️ Sunt exceptate de la aceste măsuri mai multe categorii de persoane prevăzute la art.1 pct. 6 din aceeaşi anexă.

‼️ În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundereși efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă," informează Poliția de Frontieră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel