Poliția de frontieră, anunț oficial: Cu ce ACTE poți trece vama către Ungaria

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția de Frontieră dă informații esențiale privind intrarea în Ungaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I.

În urma înţelegerilor bilaterale dintre autorităţile de frontieră române şi ungare pentru fluidizarea traficului de persoane între cele două ţări, începând cu 24 aprilie, autorităţile maghiare permit intrarea în Ungaria, cetăţenilor Uniunii Europene, în scopul intrării / tranzitării propriului teritoriu, în următoarele condiţii:

- persoana efectuează un interviu medical la frontieră şi nu prezintă simptome de infectare cu virusul COVID-19;

- îndeplineşte condiţiile de intrare prevăzute în Codul Frontierelor Schengen;

- poate face dovada cu documente, că îi este asigurată intrarea în ţara de destinaţie.

Formalităţile de frontieră se derulează prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis în acest scop în intervalul 11.00-23.00 (ora României).

Reamintim că, autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis să se permită deplasarea lucrătorilor transfrontalieri având cetăţenia română sau ungară, cu domiciliul sau reşedinţa în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărşand, Salonta, Borş, Săcuieni, Urziceni şi Petea, conform Ordonanţei Militare nr. 8 din 09.04.2020.

Lucrătorii transfrontalieri sunt exceptaţi de la măsurile de izolare la domiciliu sau de carantinare dacă, la intrarea în România din Ungaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19.

Prin lucrător transfrontalier se înţelege persoana care face dovada că locuieşte şi lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-ungare, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, şi care se reîntoarce la locuinţă cel puţin o dată pe săptămână.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel