Polițiști de frontieră români, trimiși la granița ungaro-austriacă pentru a-i ajuta pe conaționalii care se întorc în țară

Doi poliţişti de frontieră români au fost trimişi în punctul de trecere Hegyeshalom - Nickelsdorf (Austria), pentru a-i ajuta pe cetățenii români care tranzitează Ungaria să aleagă cele mai bune rute pentru călătoria lor.

 

„În continuarea măsurilor de fluidizare a traficului la graniţa româno-ungară, precum şi în contextul măsurilor adoptate în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, începând cu data de 26 mai, MAI - Poliţia de Frontieră Română a trimis doi poliţişti de frontieră în misiune operativă la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom - Nikelsdorf, situat la graniţa ungaro-austriacă. Cei doi reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră vor colabora cu autorităţile austriece şi ungare de aplicare a legii din punctul de frontieră, în sensul gestionării eficiente a fluxului de pasageri care se deplasează spre România. Pe timpul misiunii, poliţiştii de frontieră români vor relaţiona cu cetăţenii români aflaţi la frontiera Austriei cu Ungaria, vor distribui materiale informative şi îi vor îndruma pe aceştia pentru a alege cel mai potrivit itinerariu către punctele de frontieră operaţionale la graniţa comună, în funcţie de valorile de trafic înregistrate şi de localitatea de destinaţie”, se arată într-un comunicat transmis de Poliţia de Frontieră.

De asemenea, Poliția de Frontieră pune la dispoziție flyere cu informaţii utile călătorilor şi o hartă cu itinerariile de deplasare pe care le pot folosi spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară. 

La frontiera de vest, sunt deschise următoarele puncte de trecere pentru transportul de mărfuri și persoane: Petea şi Urziceni (în judeţul Satu Mare), Valea lui Mihai şi Borş (Bihor), Vărşand, Turnu, Nădlac I şi Nădlac II (Arad), informează Antena 3.

Prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună se permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri: Salonta, Săcuieni (Bihor) şi Cenad (Timiş).

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy