Podoliak despre eliberarea sudului Ucrainei: "Nu este o chestiune de o zi sau de o lună, dar nici de un an"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mihail Podoliak a prezis când va fi eliberat sudul Ucrainei.

Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podoliak, asigură că, de îndată ce Rusia va fi epuizată și își va pierde potențialul ofensiv, iar Ucraina va acumula suficiente forțe - sudul țării noastre va fi cu siguranță eliberat.

El a scris acest lucru pe canalul său Telegram: "Să fim sinceri. Despre teritoriile ocupate. Și despre toate inițiativele criminale ale rușilor privind încercările de a ne fura stupid orașele. Așadar, în ceea ce privește detaliile. Rusia încearcă foarte activ să formeze o opinie în rândul locuitorilor din sud că Ucraina i-a abandonat și că "lumea rusă" a venit de mult timp. Un nonsens total. Avem de-a face cu o operațiune psihologică clasică rusească: creați un sentiment de confuzie și de mare ofensă a celor abandonați și apoi transformați-l în furia celor insultați" - a afirmat Mihail Podoliak.

Podoliak despre eliberarea sudului Ucrainei

 

El a menționat că întreaga mașinărie politică și diplomatică a Ucrainei lucrează acum pentru a se asigura că statul obține suficiente arme pentru a elibera cetățenii din teritoriile ocupate.

"Întreaga mașinărie militară lucrează pentru a limita ofensiva agresivă a inamicului în estul țării în acest moment. Kremlinul aruncă tot ce are în luptă, dar timpul este de partea noastră. De îndată ce Rusia va fi epuizată și își va pierde potențialul ofensiv, iar Ucraina va acumula suficiente forțe, sudul țării noastre va fi cu siguranță eliberat", a dat asigurări Podoliak.

În același timp, Podoliak a precizat că "nu este o chestiune de o zi sau de o lună, dar nici de un an".

"Steagul ucrainean va flutura din nou deasupra Khersonului. Nu mâine, dar mai repede decât își poate imagina cineva", a subliniat consilierul președintelui.

Amintim că astăzi, 25 mai, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret pentru simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ruse pentru locuitorii din regiunile Zaporizhzhia și Kherson.

În prezent, ocupanții ruși controlează în mod ilegal doar anumite zone din regiunile Zaporizhzhia și Kherson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel