PNL: BEC a decis că Pro România nu mai are voie să distribuie calendare creștin-ortodoxe

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Biroul Electoral Central a respins contestația formulată de Pro România, împotriva unei decizii a Biroului Electoral de Circumscripție Buzău, care a admis o sesizare a PNL și a decis stoparea distribuției calendarelor creștin-ortodoxe pe anul 2021.

Partidul Național Liberal a sesizat Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului București și Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Buzău cu privire la încălcarea de către Partidul Pro România a legislației privind desfășurarea campaniei electorale la alegerile Parlamentare, în ceea ce privește distribuirea ca materiale de propagandă electorală a calendarelor bisericești cu logoul și denumirea partidului.

„Ambele birouri electorale au stabilit că partidul Pro România a încălcat legislația electorală, folosind în campanie materiale de propagandă electorală care nu respectau prevederile din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, respectiv: ”, au transmis reprezentanții PNL.

Conform acestora, decizia Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Buzău a fost confirmată, duminică, de Biroul Electoral Central, care a respins contestația depusă de Pro România.

„În urma deciziei BEC, partidului Pro România îi este interzis să mai distribuie materiale de propagandă electorală constând în calendare creștin-ortodoxe pe anul 2021 și este obligat să retragă din spațiul public calendarele bisericești distribuite”, mai susțin reprezentanții PNL.

Aceștia susțin că au fost sesizate organele de poliție în vederea efectuării de cercetări suplimentare și de aplicare a sancțiunilor prevăzute de lege.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel