Plantație de cannabis, descoperită într-o locuință din județul Giurgiu

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Giurgiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat duminică 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Giurgiu, la locuinţele unor persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a stabilit faptul că, în perioada mai 2019 - iunie 2020, mai multe persoane, printre care şi un angajat ISU Bucureşti, au iniţiat un grup infracţional în scopul dezvoltării de culturi de canabis.

În acest sens, au achiziţionat o locuinţă în satul Vlad Ţepeş, comuna Comana, pe care au amenajat-o atât în interior, cât şi la exterior, în vederea înfiinţării respectivelor culturi.

În urma percheziţiilor, a fost descoperită o cultură indoor de canabis formată din 504 plante, în diferite stadii de dezvoltare, precum şi bunuri utilizate la dezvoltarea culturii (ventilatoare, lămpi, butelii de CO2, nutrienţi, etc.), iar în curtea aceluiaşi imobil au mai fost identificate încă 25 de plante aflate în vegetaţie, precizează DIICOT.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu au fost aduse, în vederea audierii, 4 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Giurgiu, potrivit Mediafax.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel