Piloții Lufthansa, grevă de amploare miercuri şi joi: „Poate fi evitată numai dacă echipa de conducere vine cu o ofertă serioasă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Piloţii de la compania aeriană germană Lufthansa vor organiza o nouă grevă în cursul acestei săptămâni, escaladând o dispută salarială care va agrava şi mai mult haosul apărut în ultimele luni în călătoriile cu avionul, transmite Reuters.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care reprezintă peste 5.000 de piloţi, a anunţat luni seară că piloţii care asigură zborurile de pasageri ale Lufthansa vor intra în grevă începând din 7 septembrie şi până în data de 8 septembrie la miezul nopţii, în timp ce greva piloţilor de la Lufthansa Cargo va începe în data de 7 septembrie şi se va încheia în data de 9 septembrie la miezul nopţii.

Aceasta este a doua grevă de amploare a piloţilor de la Lufthansa după cea de săptămâna trecută care a obligat cel mai mare transportator aerian european să anuleze sute de zboruri.

Piloții Lufthansa, grevă de amploare miercuri şi joi

 

Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială de 5,5% în acest an şi o majorare automată în funcţie de evoluţia inflaţiei începând din 2023. În replică, conducerea Lufthansa a oferit o majorare cu 900 de euro a salariului de bază pentru piloţii de la Lufthansa şi Lufthansa Cargo.

Matthias Baier, purtător de cuvânt la Vereinigung Cockpit, a subliniat că sindicatul s-a oferit să organizeze marţi o nouă rundă de negocieri însă până la urmă întâlnirea nu va mai avea loc. 'Greva poate fi evitată numai dacă echipa de conducere vine cu o ofertă serioasă', a spus Baier.

„Greva poate fi evitată numai dacă echipa de conducere vine cu o ofertă serioasă“

 

Activitatea în industria europeană a transportul aerian a fost afectată în ultimele luni în special de lipsa personalului la sol în domenii precum securitatea şi gestionarea bagajelor, pe măsură ce angajaţii au cerut salarii mai mari care să acopere creşterea costului vieţii.

În paralel, cererea pentru călătorii cu avionul a revenit în forţă pe măsură ce oamenii au reluat călătoriile în interes de afaceri şi vacanţele, după ce timp de aproape doi ani au fost afectaţi de restricţii de călătorie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel