Pictură veche de peste 500 de ani, găsită într-un dulap, în Napoli. Muzeul nici nu a știut de dispariția tabloului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pictura_disparuta_muzeu_italia
pictura_disparuta_muzeu_italia

O pictură veche, de peste 500 de ani, a fost descoperită într-un apartament din Italia și returnată muzeului din care fusese furată. Pesonalul muzeului nici nu a știut de dispariția acestei picturi de luni de zile.

Opera de artă a fost găsită într-un dulap dintr-un apartament din Napoli, iar proprietarul, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat pentru că ar fi primit bunuri furate. „Pictura a fost găsită sâmbătă, în timpul unei percheziții, după o lungă anchetă”, a declarat procurorul Giovanni Melillo.

Opera de artă face parte din colecția Muzeului Doma, de la biserica San Domenico Maggiore, din Napoli și este o copie a renumitei picturi “Salvador Mundi” a lui Leonardo da Vinci. Experții spun că această copie datează din anul 1500 d.H. Pictura îl arată pe Iisus Hristos având o mână ridicată, iar în cealaltă mână ține o sferă de cristal, scrie BBC.

Procurorul Melillo a declarat că nu se știa despre furtul picturii deoarece camera în care se afla nu a fost deschisă de trei luni din cauza pandemiei. Nu se știe nici acum când și cum a fost furată opera de artă din muzeu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel