Italia. Îngrijitoare româncă, târâtă la tribunal pentru că bătrâna i-a lăsat casa. Mărturie emoționantă în fața judecătorului: "Eram ca mamă și fiică. Am fost singura care a avut grijă de ea"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Cornelia, îngrijitoarea româncă târâtă prin tribunale de familia bătrânei de care a avut grijă, pentru ca a primit moștenire casa, a depus mărturie în fața judecătorului. "Eram ca mamă și fiică. Am fost singura persoană care a avut grijă de ea în ultimii ani de viață", a mărturisit ea în instanță.

"Doamna Selene mi-a lăsat totul pentru că eu eram singura care avea grijă de ea". Așa a justificat în sala de judecată Cornelia (Elia cum e cunoscută printre italieni), o badantă româncă care trăiește în Italia de 17 ani.

Femeia s-a apărat astfel de acuzațiile familiei bătrânei, care susține că românca a profitat de starea de sănătate a acesteia pentru a fura bani și a obține drept moștenire casa.

La termenul procesului care s-a desfășurat miercuri, 20 ianuarie 2021, a fost audiată Cornelia, apărată de avocatul Raffaella Buondonno. Ea a povestit că a ajuns să o îngrijească pe bătrână în septembrie 2013 printr-o agenție de profil. La început, Cornelia a fost angajată în numele agenției, dar din decembrie 2014 a fost angajată direct de bătrână, pentru că s-au înțeles foarte bine.

Românca a povestit că nu a plecat niciodată de lângă Selene

 

„La început, Nene mi-a dat un salariu de 1.000 de euro, plus 200 de euro pentru sâmbătă seara când rămâneam să dorm la ea. Apoi, de comun acord, am decis ca eu să locuiesc acolo permanent. În 2012, Nene a avut un accident vascular cerebral care i-a afectat brațul și piciorul drept. De atunci se temea să fie singură noaptea. Ca medicamente, lua un antidepresiv doar o dată pe zi și un somnifer seara. I le dădeam eu. Din martie 2014, am stat și duminica, în timp ce am luat concediu când a fost internată într-o unitate de specialitate. S-a întâmplat o dată sau de două ori pe an", a povestit românca, potrivit publicației Cremona Oggi.

Cornelia primea un salariu de aproximativ 14.000 de euro pe an, însă avea grijă de toate: se îngrijea de Selene, avea grijă de casă, făcea mâncarea, curăța, călca și se ocupa de tot managementul economic. Mai mult, avea împuternicire pentru a retrage bani din contul bătrânei.

"Am fost la bancă și am luat bani din contul său. Eu plăteam electricitate, gaz, apă, taxele pentru facilitățile de reabilitare, diferitele cheltuieli și organizația caritabilă pe care a făcut-o. În 2015, de exemplu, am plătit 750 de euro diferitelor organizații non-profit. În plus, adoptase două fete la distanță. Plățile le-am făcut întotdeauna eu însumi. De fapt, ea ieșea foarte puțin din casă. Nu am cerut niciodată nimic și niciodată nu am căutat nimic de la nimeni. Am plătit pentru înmormântare. Relația noastră a fost frumoasă, eram ca mamă și fiică", a spus românca, cu lacrimi în ochi.

Despre rudele care acum contestă gestul bătrânei, Cornelia a spus că aceștia sunt, de fapt, trei veri secundari.  

"Nene avea trei veri care veneau să o viziteze la fiecare două-trei luni. Erau doar vizite de curtoazie", a mai spus românca.

Cum a ajuns românca să primească casa bătrânei

 

Selene, o femei din Cremona în vârstă de 84 de ani a murit în mai 2019, anterior numind-o prin testament ca unic beneficiar pe Cornelia, după ce românca a locuit singură cu bătrâna în ultimii ani din viața ei. Rudele au bănuit că românca ar fi putut să o constrângă pe bătrâna de 84 de ani ale cărui conturi le gestiona și ea, să îi lase ei toată avuția. Așa că au contestat donația, i-au făcut plângere femeii și, recent, s-au întâlnit în instanță.

Rudele Selenei o acuză pe badanta româncă de faptul că ar fi scos din contul curent al bătrânei aproximativ 100 de mii de euro, de la bancomat, din 2014 până în 2017. Verii au pus ochii însă și pe o poliță de 15 mii de euro și pe donația apartamentului, pe care Selena i l-a lăsat îngrijitoarei sale. 

Notarii care au ajutat-o pe Selene să perfecteze actele au venit și ei pentru a depune mărturie, la fel și medicul bătrânei. Notarii au mărturisit că femeia a fost perfect lucidă și conștientă de ceea ce dorea să facă.  „Doamna Selene era într-un scaun cu rotile, iar în calitate de martori, îngrijitoarea a indicat doi dintre compatrioții săi. Era o femeie care vorbea puțin, dar era lucidă și absolut conștientă de ceea ce făcea. Doamna era foarte atașată de îngrijitoarea care o urmase de ani de zile”, a declarat Notarul Laura Genio se ocupase de actul de donație a proprietății.

Notarul Massimo Galli, pe de altă parte, se ocupase de partea testamentară. „Doamna era foarte conștientă de ceea ce făcea. A vorbit clar și mi-a arătat, de asemenea, că imobilul este în regulă. Abilitățile sale cognitive mi s-au părut evidente. Mi-a spus că vrea să lase totul îngrijitorului ei pentru că era aproape de ea”, a afirmat și notarul care s-a ocupat de celelalte acte, menționând că românca nici nu a fost de față.

badanta romanca mostenire casa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel