Peste un milion de oameni, fără curent după uraganul Fiona

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Peste un milion de oameni, fără curent după uraganul Fiona
Peste un milion de oameni, fără curent după uraganul Fiona

Un număr de aproximativ 1,3 milioane de locuinţe şi sedii comerciale din Puerto Rico erau în continuare private de electricitate marţi dimineaţă, după ce uraganul Fiona a lovit regiunea duminică, provocând o amplă pană de curent pe insula cu 3,3 milioane de locuitori, informează Reuters.

După ce a părăsit Puerto Rico, uraganul Fiona a lovit Republica Dominicană, iar în prezent înaintează spre nord, către Insulele Turks şi Caicos.

Furtuna a făcut cel puţin trei victime.

Centrul uraganului Fiona se afla în apropierea insulei Grand Turk, potrivit Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite. Furtuna era însoţită de viteze ale vântului de până la 185 de kilometri la oră şi a continuat să provoace ploi abundente şi viituri periculoase în Republica Dominicană.

Fiona a lovit Puerto Rico la cinci ani după ce uraganul Maria a provocat o pană de curent pe această insulă, în 2017.

Potrivit site-ului poweroutages.com, care estimează întreruperile de curent electric pe baza informaţiilor de la companiile de utilităţi, 1,267 milioane de clienţi erau în continuare afectaţi de pana de curent la primele ore ale zilei de marţi, conform informaţiilor limitate, potrivit site-ului, disponibile de la LUMA Energy, care operează reţeaua electrică din Puerto Rico.

Conform poweroutages.com, reţeaua electrică din Puerto Rico are 1,468 milioane de clienţi.

LUMA Energy a declarat luni că echipajele sale au evaluat pagubele, precizând că la acel moment efectua reparaţiile esenţiale şi colabora cu Autoritatea în domeniul energiei din Puerto Rico (PREPA) şi cu furnizorii săi privaţi pentru creşterea producţiei şi realimentarea reţelei electrice.

LUMA a precizat luni că a restabilit alimentarea cu energie electrică la peste 100.000 de clienţi, adăugând că "ar putea dura câteva zile până la restabilirea completă".

Duminică, Fiona a trecut de la stadiul de furtună tropicală la cel de uragan de categorie 1 pe scala Saffir-Simpson şi s-a abătut asupra coastelor sud-vestice din Puerto Rico.

Preşedintele american Joe Biden a declarat starea de urgenţă.

Odată cu încălzirea apei de la suprafaţa oceanelor, frecvenţa uraganelor intense, cu vânturi violente şi precipitaţii importante, va creşte.

Fiona a provocat un deces şi pagube serioase în Guadelupa în noaptea de vineri spre sâmbătă. În anumite zone, nivelul apei a depăşit 1,5 metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel