Recurs compensatoriu, peste 9.000 de deținuți eliberați în ultimele 10 luni

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Deținuții ies din pușcării pe bandă rulantă în baza recursului compensatoriu.

Aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi de la începutul anului până la sfârşitul lunii octombrie, dintre care peste 9.000 în baza Legii nr. 169/2017 privind recursul compensatoriu, iar peste 8.800 de persoane au ajuns în detenţie, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Până în acest moment nu s-a dat publicității o statistică care să arate câți dintre aceștia au recidivat și s-au întors în pușcării sau ar fi trebuit să se întoarcă. În Italia,recursul compensatoiu a fost un eșec răsunător. De altfel, italienii au făcut un astfel de studiu și, potrivit statisticilor, în jur de 60-70 la sută dintre deţinuţii eliberaţi în Italia au recidivat după 1-3 ani de la punerea în libertate, după cum relatează g4media. Aceștia au estimat că fiecare deţinut eliberat care a recidivat a costat statul în jur de 27.000 de euro.

În România, în această vară, după ce polițiștii au căutat 30 de ore un hoț recidivist, specialiștii au estimat un cost de 22 de mii de euro pe cap de deținut recidivis pentru statul român.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel