Peste 80 de copii cu vârsta de sub doi ani au fost depistați cu COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Peste 80 de copii cu vârsta de sub doi ani au fost testați pozitiv cu coronavirusul într-un comitat din Texas, majoritatea acestora având sub un an de zile, a anunțat un oficial local responsabil de sănătatea publică citat de NBC News.

Directorul Departamentului de sănătate publică din Comitatul Nueces a declarat că 85 de copii cu vârsta mai mică de doi ani de zile, dintre care 52 nu au împlinit nici un an, au fost depistați cu coronavirusul începând cu 21 martie.

„Acești bebeluși nu au avut încă nici prima lor zi de naștere”, a declarat directorul Annette Rodriguez, cerând rezidenților să ajute autoritățile să prevină răspândirii virusului.

„Păstrați distanțarea socială față de ceilalți, protejați-vă. Purtați o mască atunci când sunteți în public iar ceilalți faceți tot posibilul să rămâneți acasă”.

 

Greu pentru familii să izoleze copii atât de mici



Rodriguez a declarat că este greu pentru familii să izoleze copii atât de mici și că este probabil ca membrii familiei să transmită virusul între ei, adăugând însă că mai puțin de 10 dintre copiii testați pozitiv au necesitat spitalizare.

Medicul legist al comitatului, Adel Shaker, a declarat sâmbătă pentru NBC News că un băiețel în vârstă de 6 săptămâni care a fost depistat cu coronavirusul și-a pierdut viața dar încă nu a a confirmat dacă infecția cu COVID-19 a fost cauza decesului, scrie HotNews.ro.

Anunțul directorului Departamentului de sănătate publică din Comitatul Nueces a venit în aceeași zi în care autoritățile din Statele Unite au raportat 75.775 de noi infecții cu COVID-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel