Peste 600 de migranţi au fost reţinuţi lângă frontiera Ungariei cu Serbia, după incidente cu focuri de armă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţia sârbă a reţinut peste 600 de migranţi ilegali în zona localităţilor Horgos şi Subotica, în nordul ţării, la graniţa cu Ungaria, şi desfăşoară în continuare căutări după ce în cursul nopţii au avut loc incidente cu focuri de armă între migranţi, transmit vineri Tanjug şi HINA. 

Migranţii reţinuţi vor fi transportaţi în centre pentru refugiaţi în sudul Serbiei. Poliţia a confiscat arme şi o şapcă cu simbolul aşa-numitei 'Armate de Eliberare a Kosovo', iar autorii presupuşi ai incidentului armat au fost identificaţi şi arestaţi, potrivit Tanjug.

Raiduri ale poliţiei sunt în desfăşurare la Belgrad, unde forţe de ordine ridică migranţi de pe străzi şi din pieţe. 'Va exista toleranţă zero faţă de toţi cei care au abuzat de ospitalitatea noastră. Vieţile şi proprietăţile cetăţenilor sârbi vor fi protejate', a declarat ministrul de interne Bratislav Gasic, după sosirea de la Horgos.

Peste 600 de migranţi au fost reţinuţi lângă frontiera Ungariei cu Serbia, după incidente cu focuri de armă

 

Ministerul de Interne a comunicat mai devreme că poliţia şi jandarmeria au început să inspecteze zona în cursul nopţii şi au găsit şase migranţi la locul confruntării, printre care un bărbat în jur de 20 de ani, cu două plăgi împuşcate în piept. În operaţiuni sunt implicate forţe speciale, elicoptere şi drone.

În imagini video din Horgos postate pe reţele sociale joi seară se vedea un grup mare de migranţi, unii dintre ei cu arme automate, şi se auzeau împuşcături. O altă confruntare armată între migranţi s-a produs la începutul lui iulie lângă Subotica, când o persoană a fost ucisă şi mai multe au fost rănite.

Ruta de migraţie prin Serbia şi Ungaria a fost menţionată de oficiali austrieci care s-au plâns în ultimele zile, în contextul discutării primirii Croaţiei, României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, de afluxul mare de migranţi pe această rută, aminteşte HINA, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel