Peste 600 de migranți au ajuns ieri în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici, după ce 38 au fost salvați când barca lor s-a scufundat în Canalul Mânecii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tragedie în Canalul Mânecii: Barcă cu migranți naufragiată, o persoană decedată și cinci în stare gravă
Tragedie în Canalul Mânecii: Barcă cu migranți naufragiată, o persoană decedată și cinci în stare gravă

Numărul migranților care ajung în Marea Britanie traversând Canalul Mânecii este în creștere, după ce numai joi au fost interceptate 617 persoane, dintre care 38 au fost găsite în mare după ce mica lor barcă pneumatică s-a scufundat în timpul călătoriei.

În cele nouă luni ale anului 2022 de până acum, se știe că 29.716 migranți au încercat să traverseze cele 21 de mile în 757 de incidente separate. 

Această cifră este deja mai mare decât cei 28.526 care au ajuns pe țărmurile britanice în 2021. În 2020 au fost doar 8.410. Navele Forțelor de Frontieră și bărcile de salvare RNLI au efectuat salvări pe mare pe parcursul zilei în 14 incidente separate. 

 

Majoritatea au fost aduși în portul Dover, Kent, pentru a fi introduși în sistemul de imigrație

 

Condițiile meteorologice din Canalul Mânecii s-au deteriorat joi și rămân periculoase și astăzi, ceea ce se așteaptă să împiedice orice alte traversări în următoarele zile. 

Dar există temeri că, pe măsură ce Marea Britanie se îndreaptă spre toamnă și iarnă, călătoria va deveni și mai periculoasă.

Natalie Elphicke, parlamentar pentru Dover, a declarat că este "profund îngrijorată" de numărul mare de sosiri.

'Este vital să se pună capăt crizei micilor ambarcațiuni, deoarece mările vor deveni mai reci și mai agitate pe măsură ce ne îndreptăm spre toamnă și iarnă', a spus ea.

'Este nevoie de acțiune acum pentru a evita alte pierderi tragice de vieți omenești pe Canalul Mânecii', conform Daily Mail.

 

Paza de coastă a raportat că nu a fost niciun deces

 

Luna trecută, oficialii guvernamentali au declarat că este remarcabil faptul că nu a existat niciun înec sau alte incidente grave până acum în acest an. 

Paza de coastă a confirmat joi că nu a fost raportat niciun deces, în pofida riscului pentru cei 38 de migranți a căror barcă pneumatică s-a dezumflat în timpul călătoriei.

Un elicopter de căutare și salvare al Gărzii de Coastă a asistat și a rămas la fața locului în timp ce toți pasagerii au fost salvați între orele 6.17 și 7.07. 

Barca de salvare din Dungeness a adus la țărm un grup separat de aproximativ 40 de persoane pe plaja de pietriș de lângă Lydd, pe Romney Marsh, în Kent, la ora 14.00.

 

Migranții au sosit cu pături și poncho-uri, după ce au luptat în condiții de frig și umezeală pe mare

 

Datele Ministerului Apărării (MoD) sugerează că a existat o medie de 44 de persoane pe ambarcațiune în timpul ultimelor traversări - cu 617 persoane aduse la țărm împreună cu 14 ambarcațiuni.

Dar datele nu includ persoanele care reușesc să evite detectarea sau cele despre care s-a raportat că au trecut, dar nu au avut loc întâlniri cu forțele de frontieră.  

Un număr impresionant de 4.673 de persoane au fost reținute de către forțele de frontieră numai până acum în această lună.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel