Peste 60.000 de cetăţeni moldoveni s-au înregistrat să voteze din diaspora

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
alegeri_presedinte_moldova
alegeri_presedinte_moldova

202 de secții de votare vor fi deschise în străinătate pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, anunță Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova.

 

Comisia Electorală Centrală informează că 60.030 cetățeni ai Republicii Moldova cu drept de vot aflați în străinătate, precum și domiciliați în localitățile din stânga Nistrului (Transnistria), s-au înregistrat prealabil, în vederea participării la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, din data de 1 noiembrie. Totodată, din numărul total de solicitări, 2.819 au fost făcute pe suport de hârtie.

Comisia a sesizat Serviciul Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne pentru a verifica veridicitatea datelor din cererile de înregistrare prealabilă, depuse atât în formă scrisă, cât și online. 

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Italia – 45 de secții, Federația Rusă – 38 de secții, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – 10 secții, România – 15 secții, Spania – 7 secții, SUA – 18 secții. În Turcia – 3 și Ucraina – 2.

Conform prevederilor legale, secțiile de votare, inclusiv cele de peste hotare, se constituie cu cel puțin 35 de zile înainte de ziua votării, adică până la 26 septembrie curent. Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel