Peste 3,3 milioane de ucraineni au intrat în România în ultimul an

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 3,3 milioane de ucraineni au intrat în România începând cu 10 februarie 2022. 

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) informează că vineri, 67.460 de persoane au intrat în România prin punctele de frontieră, dintre care 6.985 erau cetățeni ucraineni.

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă, prin punctele de frontieră din întreaga țară au fost efectuate formalitățile de control, atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea a aproximativ 165.900 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 47.600 de mijloace de transport.

Începând cu 10 februarie 2022, au intrat în România 3.362.579 de cetățeni ucraineni.

În zonele de competență, punctele de trecere și "frontiera verde", polițiștii de frontieră au constatat 67 de fapte ilegale (41 de infracțiuni și 26 de contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini, iar valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la peste 40.100 de lei. Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de aproximativ 788.300 de lei.

Vineri nu s-a permis intrarea în țară a 39 de cetățeni străini care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege și ieșirea a 19 cetățeni români din diferite motive legale.

UE pregăteşte un nou ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de 500 de milioane de euro

 

Uniunea Europeană intenționează să acorde Ucrainei un nou sprijin militar în valoare de 500 de milioane de euro, pentru a o ajuta să se apere împotriva agresiunilor Rusiei, a declarat vineri, la Bruxelles, un oficial al UE, potrivit DPA. De asemenea, se planifică alocarea altor 45 de milioane de euro pentru instruirea soldaților ucraineni în cadrul noii misiuni de pregătire a UE.

Această decizie urmează să fie aprobată la o reuniune a miniștrilor de externe din UE care va avea loc luni la Bruxelles. Până acum, UE a acordat șase pachete de sprijin militar pentru finanțarea armelor și echipamentelor pentru Ucraina, în valoare totală de 3,1 miliarde de euro.

Banii vin din noul fond al UE pentru rambursarea statelor membre pentru furnizarea de arme sau echipamente partenerilor UE. Fondul a fost inițial prevăzut cu 5 miliarde de euro, dar în decembrie a mai primit o suplimentare de 2 miliarde de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel