Peste 20 de rachete, lansate asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarus

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În dimineaţa zilei de 28 iulie, trupele ruse au lansat un atac masiv cu rachete asupra regiunilor de nord ale Ucrainei, peste 20 de rachete au fost lansate de pe teritoriul Belarus, relatează RBC-Ucraina, cu referire la o postare pe Facebook a Comandamentului Operaţional Nord al Forţelor Armate Ucrainene. 

Deocamdată, se ştie exact că nouă rachete au fost lansate asupra teritoriul comunităţii Honcearivske, din regiunea Cernihiv, care au căzut în zona unei fâşii forestiere.

Sistemul de apărare antiaeriană al Forţelor Armate ale Ucrainei a funcţionat şi, din fericire, nu au fost raportate victime, până în momentul de faţă, la ora 7:07, când a fost difuzată ştirea.

Potrivit canalului de Telegram a Belaruska Gaiun, între orele 5:23 şi 6:29 au fost lansate asupra teritoriilor din Ucraina aproximativ 25 de rachete de pe aerodromul Zeabrovka de lângă Gomel, din Belarus.

Potrivit unor informaţii, în dimineaţa zilei de 28 iulie, trupele inamice au lansat atacuri asupra districtului Vişhorod din regiunea Kiev. A fost bombardat un obiect al infrastructurii locale, titrează Rador.

 

Rușii au bombardat suburbiile Kievului și mai multe regiuni din Ucraina

 

Pe lângă atacul din zona Cernihiv, rușii au lovit dimineață suburbiile Kievului și mai multe regiuni din Ucraina. Sub focul inamicului s-au aflat și regiunile Mykolayiv și Harkov.

Teroriștii ruși au lansat joi dimineață un atac cu rachete asupra uneia dintre comunitățile din districtul Vyshgorod. 

Acest lucru a fost raportat de Oleksiy Kuleba, șeful Administrației militare regionale din Kiev.

Potrivit acestuia, o instalație de infrastructură a fost bombardată.

"Informațiile privind victimele sunt în curs de clarificare. Toate serviciile de urgență lucrează deja la fața locului. Încă o dată, vă îndemn să nu ignorați alarmele - mergeți la adăpost. Războiul continuă, inamicul continuă să lanseze atacuri insidioase cu rachete", a scris Kuleba.

Este cunoscut și deja tradiționalul bombardament nocturn sau matinal al orașelor Mykolaiv și Harkov. Primarul orașului Nikolaev, Aleksandr Senkevich, a raportat explozii puternice la ora 4 dimineața, în timp ce primarul orașului Harkov, Igor Terekhov, a scris despre două atacuri cu obuze în timpul nopții. "Ambele imediat după miezul nopții. Unul mai aproape de centru, celălalt într-unul din cartierele adiacente. Din nou rachete S-300. Ca urmare, două mici incendii au fost stinse de salvatorii noștri. Până în prezent nu există informații despre victime", a declarat Terekhov.

Ulterior, s-a aflat despre bombardarea regiunii Cernihiv.

"După ora 5 dimineața, lansări de rachete de mare amploare de pe teritoriul Belarusului. În mod preliminar există informații despre lovitura de lângă Goncharovsky. De asemenea, apărarea noastră aeriană funcționează. Aveți grijă", a scris șeful OVA, Viaceslav Chaus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel