Peste 15 mii de oi au murit la bord în Marea Roșie. Tragedia din 2019 din Marea Neagră se repetă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Peste 15 mii de oi au murit la bord în Marea Roșie. Tragedia din 2019 din Marea Neagră se repetă / Foto: Unsplash
Peste 15 mii de oi au murit la bord în Marea Roșie. Tragedia din 2019 din Marea Neagră se repetă / Foto: Unsplash

Peste 15 mii de oi au murit la bord în Sudan. Barca s-a scufundat fără ca animalele de la bord să poată scăpa. Tragedia din 2019 din Marea Neagră se repetă.

Un eveniment cu adevărat dramatic a avut loc în Marea Roșie, la câteva mile de portul sudanez Suakin: un sacrificiu de oi. Peste 15.000 de exemplare și-au pierdut viața după ce vasul comercial pe care călătoreau s-a scufundat. Cauzele sunt certe, conform presei.

Aproape toate cele 15.800 de oi care au călătorit la bordul unei nave care a părăsit portul Suakin din Sudan au murit. Potrivit presei locale, vasul s-a scufundat, practic, imediat după ce a plecat din Marea Roșie.

Nu există prea multe îndoieli cu privire la cauzele masacrului; involuntar, dar pare mai degrabă previzibil. Un eveniment dramatic care aduce în atenție un fapt care i-a alarmat întotdeauna pe activiștii pentru drepturile animalelor din întreaga lume; transportul de animale vii și condițiile de protecție extreme și privative (din ce în ce mai des) în care acestea călătoresc.

 

Care a fost cauza morții oilor

 

Oricine luptă pentru drepturile animalelor aduce în prim plan diverse atitudini, încă autorizate în multe părți ale lumii, care nu respectă în niciun fel demnitatea și sensibilitatea creaturilor. Legile care protejează animalele se referă la sensibilitatea lor; dar dacă pentru animalele domestice s-au luat multe măsuri, pentru animalele de fermă mai sunt câteva aspecte de rezolvat.

Cazul vitelor transportate de vii în încărcături comerciale este unul dintre numeroasele fenomene asupra cărora activiștii pentru drepturile animalelor luptă de ceva timp. Și tocmai condițiile extreme și în afara tuturor normelor, în care călătoresc adesea multe creaturi, au cauzat, cel mai probabil, moartea a peste 15 mii de oi în Sudan.

Presa locală, de fapt, a raportat că încărcătura era prea grea. Oile îmbarcate par să fi fost mai mult decât dublu față de cele permise. O barcă care putea transporta maximum 8 mii de exemplare transporta aproximativ 16 mii.

 

Nu este prima dată când animalele mor pe mare din cauză că depășesc greutatea permisă 

 

În noiembrie 2019 , alte 15.000 de oi s-au înecat în apele Mării Negre, în largul coastelor românești. Și de această dată, cauza pare a fi încărcătura excesivă.

Într-un caz mai recent, mii de oi au murit pentru că, după ce au ajuns la destinație, nu aveau documentele necesare și au fost lăsate să moară de foame și de sete în port. Pe scurt, deși există legi care să protejeze siguranța animalelor, se pare că există încă deficiențe; iar consecințele, ca în acest caz, sunt extrem de dramatice.

Moartea fiecărui animal, ca ființă vie, nu poate trece neobservată; și tocmai din acest motiv este important să se activeze proceduri de protecție mai stricte, menite să prevină masacre ca acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel