Peste 11 milioane de oameni au tranzitat frontierele. Aeroportul Otopeni poarta principală a României

Eduard Pascu |
Data publicării:

În perioada 01 iunie-20 august 2021, au trecut frontiera aproximativ 11,5 milioane persoane, din care aproximativ 9 milioane cetăţeni UE şi 2,5 milioane cetăţeni non UE şi peste 3,2 milioane mijloace de transport.

În ceea ce priveşte punctele de frontieră, în perioada mai sus menționată în acest an, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 2 milioane de persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu aproximativ 760.000 persoane şi P.T.F. Giurgiu, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 700.000 de persoane, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa (700.000 de persoane), la frontiera cu Bulgaria, alături de PTF Giurgiu, un trafic intens s-a înregistrat şi la Vama Veche pe unde au trecut aproximativ 560.000 de persoane, iar la frontiera cu Serbia, prin P.T.F. Moraviţa (peste 185.000 de persoane).

Şi pentru perioada următoare, Poliţia de Frontieră a dispus toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane si autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în mod operativ.

Sunt menţinute măsurile organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, vor fi suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei punctelor de trecere a frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel