Pensionarea anticipată a magistraților. Klaus Iohannis a decis în privința legii

Narcis Popa / 19 dec 2019, 12:34 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede amânarea până în 2022 a pensionării anticipate a magistraților. Legea a trecut de Parlament la începutul lunii decembrie, înainte ca Guvernul să își asume răspunderea în legislativ, așa cum anunțase premierul Ludovic Orban.

„Prevederile art.I pct.i42 din Legea nr.242/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu referire la art.82 alin.(3) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare, intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2022”, prevede modificarea adusă Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției.

Completurile de judecători

 

Totodată, au fost amânate și termenele intrării în vigoare a prevederilor legate de completurile de judecători.

„Dispozițiile art.54 alin.(2) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările și completările ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică apelurilor formulate în procese pomite începand cu data de 1 ianuarie 2021. În procesele pomite începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și până la data de 31 decembrie 2020 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători. În cauzele penale, dispozițiile art.54 alin.(2) din Legea nr.304/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecatori se aplică la judecarea apelurilor în cauzele care au fost înregistrate în primă instanță începând cu data de 1 ianuarie 2021. Apelurile formulate în cauzele penale înregistrate în primă instanță începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență și până la data de 31 decembrie 2020 inclusiv, se judecă în complet format din 2 judecători”, potrivit modificărilor aduse.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy