Pedro Sanchez apără lockdown-ul parţial din regiunea Madrid pentru a da un răspuns „puternic”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a apărat sâmbătă decizia guvernului său de a restabili un lockdown parţial în Madrid şi în mai multe municipalităţi învecinate pentru a da un răspuns „puternic” în faţa evoluţiei pandemiei, în pofida opoziţiei autorităţilor regionale, notează AFP.

Cu începere de vineri seară şi pentru cel puţin 14 zile, locuitorii capitalei şi din opt localităţi limitrofe ca Getafe, Leganés sau Alcobendas nu îşi pot părăsi municipalitatea decât pentru a merge la serviciu, la medic, la şcoală sau pentru a răspunde unei convocări legale.

Ei sunt însă liberi să se deplaseze în municipalitatea lor pentru activităţile cotidiene, cu câteva restricţii, pentru că restaurantele de exemplu vor trebui să îşi limiteze capacitatea la 50% şi să închidă la orele 23.00.

Circa 7.000 de poliţişti sunt însărcinaţi să controleze respectarea acestor măsuri, sub pedeapsa amenzilor, în cadrul stării de urgenţă sanitară, decretată vineri de executivul de stânga.

 

Pedro Sanchez: Nu este posibil „să stai cu braţele încrucişate”



Guvernul condus de Pedro Sanchez a pus astfel capăt unei dispute de trei săptămâni cu guvernul regional de la Madrid, condus de Partidul Popular (opoziţia conservatoare), care s-a opus acestui lockdown parţial pe motiv că este o măsură punitivă.

Aflat într-o vizită în Portugalia pentru a participa la un summit guvernamental lusitano-spaniol, Pedro Sanchez a subliniat că regiunea Marid, epicentrul celui de-al doilea val de coronavirus în Spania, afişează o „evoluţie îngrijorătoare”, astfel încât nu este posibil „să stai cu braţele încrucişate”, adăugând că trebuie „dat un răspuns clar, puternic”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel